Bagaimana Pengakap Puteri mendapati dirinya dalam bencana kuki
slot online

Bagaimana Pengakap Puteri mendapati dirinya dalam bencana kuki


New York
CNN

Selama beberapa dekad, Pengakap Puteri telah menggunakan jualan kuki untuk mengumpul dana dan mengajar pengakap tentang keusahawanan. Tahun ini, terima kasih kepada kuki Raspberry Rally, ahli mendapat pengajaran yang menyakitkan tentang apa yang boleh berlaku apabila permintaan tinggi memenuhi bekalan terhad.

Perhimpunan yang sangat digembar-gemburkan, spin berperisa raspberi pada Thin Mint, sentiasa sepatutnya menjadi kuki edisi terhad. Tetapi minat terhadapnya nampaknya telah mengejutkan kepimpinan Pengakap Puteri — mungkin kerana sistem pesanan dalam talian sahaja yang baharu.

Apabila permintaan meningkat, dengan beberapa kuki malah berakhir di eBay, dalam beberapa kes disenaraikan dengan harga kira-kira $40 setiap kotak, bekalan kekal sama kerana pembuat kuki tidak dapat mengepam lebih banyak Rali dengan cepat. Salah satu pengeluar Scouts, ABC Bakers, berkata ia memerlukan banyak masa utama untuk membuat kuki edisi terhad. Seorang lagi, Little Brownie Bakers, berkata cuaca buruk menyebabkan bekalan elektrik terputus di loji Kentucky, menyumbang kepada isu inventori lain yang membawa kepada bekalan yang ketat.

Akibatnya, Perhimpunan habis dijual dengan cepat, meninggalkan pengakap dan ibu bapa untuk menerangkan keadaan kepada pembeli yang menjengkelkan walaupun mereka cuba memahaminya sendiri.

Bagi pengakap muda, perlu memberitahu pelanggan bahawa tiada Perhimpunan tersedia “adalah transaksi yang sangat mengecewakan,” kata ibu bapa pengakap Betsy Everett kepada CNN. “Apabila orang meminta kuki baharu, kami memberitahu mereka keadaan dan kemudian mereka tidak mahu membeli apa-apa. Ia mengecewakan untuk gadis-gadis.”

Sesetengah ibu bapa telah kecewa bukan sahaja dengan kekurangan, tetapi dengan apa yang mereka katakan komunikasi sedikit demi sedikit daripada Girl Scouts USA. Dan selepas bertahun-tahun gangguan berkaitan Covid, kesabaran mereka sendiri semakin menipis.

“Pada masa ini kami memberi tumpuan untuk memastikan semua Pengakap Puteri mempunyai Musim Kuki yang berjaya,” Girl Scouts USA memberitahu CNN dalam satu kenyataan, sambil menambah bahawa ia juga memberi tumpuan kepada mengoptimumkan operasinya “dalam masa nyata, dan [capturing] pembelajaran yang akan memaklumkan strategi kami ke musim akan datang.”

Tetapi bagi pengakap, pembelajaran itu telah dimenangi dengan susah payah.

Meramalkan permintaan untuk Perhimpunan mungkin amat sukar, kerana Pengakap Puteri memperkenalkan cara baharu untuk membelinya, kata Terry Esper, profesor madya logistik di Kolej Perniagaan Fisher di Ohio State University.

Tidak seperti kuki lain, Raspberry Rally ditawarkan secara eksklusif dalam talian dengan penghantaran dihantar terus kepada pelanggan. Ini bermakna pembeli boleh memesannya sendiri, walaupun Pengakap Puteri menggalakkan mereka meminta pengakap membuat pesanan. Pengakap Puteri, yang agak lambat untuk menggerakkan jualan dalam talian, berkata apabila ia memperkenalkan Rali bahawa saluran jualan akan membantu pengakap mempelajari tentang e-dagang. Perhimpunan tidak sepatutnya dijual di gerai biskut pengakap.

“Setiap kali anda memperkenalkan cara baharu untuk membeli produk, atau saluran baharu untuk mendapatkan akses … ia akan dibuka baharu [consumer] tingkah laku,” jelas Esper.

Kemudahan pesanan dalam talian mungkin telah menarik lebih ramai pelanggan. Selain itu, Girl Scouts membina banyak gembar-gembur dengan tawaran masa terhad, mewujudkan rasa terdesak, kata Esper.

Pengakap Perempuan menjual biskut di Los Angeles pada Februari, 2022.

Namun apabila pelanggan merayu untuk mendapatkan kuki, pengakap dan ibu bapa mereka mengetahui bahawa tiada peluang untuk menambah bekalan menjelang akhir musim kuki pada bulan April.

ABC memenuhi “rancangan bermusim yang telah dimaklumkan kepada majlis pada Jun 2022” berkenaan dengan Perhimpunan, kata FAQ bertarikh 16 Februari di tapak Girl Scouts Iowa. “Kami tidak dapat menghasilkan lebih banyak pada masa ini, kerana kami tidak mempunyai bahan dan pembungkusan yang unik. Masa pendahuluan … terlalu lama untuk dihasilkan tepat pada masanya untuk baki musim ini,” menurut FAQ.

Pada bulan Mac, Little Brownie Bakers memaklumkan bab tempatan tentang isu pelbagai rupa yang dihadapinya.

“Kami berkongsi kekecewaan bahawa beberapa pasukan Pengakap Puteri merasakan musim biskut ini,” kata jurucakap Little Brownie Bakers kepada CNN. “Isu rantaian bekalan global, ditambah lagi dengan kekurangan tenaga kerja tempatan dan gangguan bekalan elektrik berkaitan cuaca … terus memberi kesan kepada pengeluaran.” Masalah LBB mengekang bekalan untuk kuki lain juga.

Ibu bapa pengakap yang bertanggungjawab untuk memesan kuki telah ditinggalkan untuk menangani masalah tersebut, di samping tugas biasa membantu pengakap melalui musim penjualan kuih, yang berlangsung kira-kira dari Januari hingga April.

Everett, ibu bapa pengakap, memesan biskut untuk tiga tentera di Michigan Tenggara. Dia akhirnya mendapat beberapa kes Raspberry Rallies tetapi keluarga lain dalam pasukannya tidak dapat.

“Daripada 30 pengakap kami [across the troops]kira-kira tiga daripada mereka berjaya memesan beberapa biskut sebelum mereka pergi,” katanya.

Ini hanyalah satu lagi gangguan untuk Everett, yang berkata sebahagian daripada pesanan kuki awalnya tidak diisi tahun lepas, bermakna kuki hilang dari gerai kuki awal dan hanya muncul beberapa minggu kemudian.

Chad Huset, yang dua anak perempuannya adalah peninjau di kawasan Minneapolis, melihat anak perempuannya bertanya demi soalan mengenai Perhimpunan yang tidak tersedia pada acara penjualan biskut baru-baru ini.

Pada awal musim, apabila isterinya membuat pesanan untuk Rali, pesanan itu dibatalkan serta-merta. Halaman Soalan Lazim Raspberry Rally yang berasingan, disiarkan ke halaman Pengakap Puteri Wisconsin, menjelaskan “Platform jualan ABC tidak segera menutup akses kepada pelanggan yang memesan [Rallies]…Oleh kerana masa berlalu, mereka menjual kuki yang tidak tersedia.”

Isteri Huset menerima penjelasan yang sama berikutan pembatalan dalam beberapa siri e-mel. ABC merujuk permintaan CNN untuk komen untuk cerita ini kepada Girl Scouts USA.

Huset berpendapat Pengakap Puteri sepatutnya lebih jelas tentang situasi tadi, untuk memberi masa kepada pasukan untuk berputar.

“Ia bergantung kepada menyampaikan apa yang berlaku, bukan selepas fakta,” kata Huset.

Walau bagaimanapun, sesetengah komuniti pengakap sedang mencari lapisan perak.

Deb Perry, ibu bapa pengakap dan ketua bersama pasukan Pengakap Puteri di luar Seattle, tidak peduli untuk cuba memesan Raspberry Rallies. Musim jualan bermula lebih awal di bahagian lain di negara ini, dan dia mendengar banyak laporan tentang kekurangan di tempat lain.

“Kami tidak menolaknya, atau menggalakkannya dengan pasukan kami,” katanya. “Kami hanya menggalakkan mereka untuk menjual apa yang kami ada.”

Perry melihat situasi itu sebagai peluang untuk mengajar pengakap cara menyesuaikan diri dan menerima cabaran. Pengakap dalam pasukan anak perempuannya telah menggalakkan pembeli yang meminta Rali untuk mencuba Adventureful, yang diperkenalkan tahun lepas, sebaliknya.

“Apabila perkara tidak berjalan seperti yang dirancang, atau apabila orang berkata tidak,” katanya, “gadis belajar daripada itu.”

hasil result sgp

sdy hari ini

keluaran hk pools

keluaran sgp hari ini