Balmain dan Beyoncé mengeluarkan koleksi couture yang diilhamkan oleh ‘Renaissance’
slot online

Balmain dan Beyoncé mengeluarkan koleksi couture yang diilhamkan oleh ‘Renaissance’

Ditulis oleh Jacqui Palumbo, CNN

The Beyhive mungkin masih menunggu visual “Renaissance”, tetapi koleksi couture kejutan yang diilhamkan secara langsung oleh lagu-lagu album, ihsan Balmain, mungkin menggaru gatal itu (buat masa ini).

Pengarah kreatif jenama mewah Perancis itu, Olivier Rousteing, mengeluarkan buku tinjauan pada hari Jumaat mengenai reka bentuk pertunjukan yang dibuat dengan kerjasama Beyoncé. Tema koleksi: setiap rupa menterjemahkan lagu daripada album 2022 — seperti “Break My Soul,” “Cozy” dan “Summer Renaissance” — ke dalam fesyen. Vogue France berkongsi imej dua gaun tambahan, termasuk yang dipakai oleh penyanyi itu pada muka depan majalah itu pada April 2023.

Dipanggil Renaissance Couture, koleksi ini menampilkan banyak momen arca yang dramatik — termasuk pelindung dada logam yang dipalu, bustier bercetak 3D dan bunga api yang diperbuat daripada bulu — bersama dengan baldu mewah, gaun bersulam teliti dan candelier kristal yang boleh dipakai. Ia adalah butiran, butiran, butiran, sehinggalah ke tandatangan Beyoncé yang membentuk asas pasangan tumit platform.

Beyoncé mereka bentuk bersama koleksi couture dengan Balmain yang diilhamkan oleh lagu-lagu “Renaissance.” Kredit: Dengan hormat Balmain

Menukar memikirkan projek itu apabila dia menjadi sangat taksub dengan “Renaissance” selepas dikeluarkan pada musim panas lalu, katanya dalam satu kenyataan.

“Hari demi hari, saya terus bermimpi dan melakar konsep baharu yang diilhamkan oleh RENAISSANCE Beyoncé, album yang sentiasa berbual di rumah, pejabat, kedai dan sewaan percutian saya – dan dalam gelung yang tidak berkesudahan di kepala saya – sejak ia jatuh. pada Julai 2022,” katanya. “Tiada rancangan, projek atau jangkaan. Saya sama sekali tidak mempunyai sebab untuk mendedikasikan begitu banyak masa saya untuk lukisan itu, di luar keseronokan murni yang saya perolehi daripada mencipta sesuatu yang benar-benar baru, sambil saya menyalurkan kegembiraannya, kegembiraan- mengisi seni saya sendiri.”

Koleksi itu tiba sebelum lawatan dunia musim bunga dan musim panas Beyoncé. Kredit: Dengan hormat Balmain

Dalam tempoh beberapa bulan, semasa menghasilkan koleksi landasan yang berasingan, Rousteing membentangkan ideanya dan bekerjasama rapat dengan Beyoncé dan penggayanya, Marni Senofonte, untuk mencipta rupa Renaissance Couture. Pelancaran projek itu tiba hanya beberapa minggu sebelum jelajah dunia musim bunga dan musim panas penyanyi itu.

“Sejak awal, kami tahu bahawa kerjasama ini akan menjadi tidak seperti mana-mana yang lain yang pernah kami usahakan sebelum ini… ini adalah koleksi yang berdasarkan sepenuhnya keghairahan kami untuk menggabungkan muzik dan fesyen,” Rousteing berkata. “Ketiadaan perancangan belanjawan, pelancaran dan pemasaran menghapuskan sempadan dan kekangan biasa, mewujudkan persekitaran impian yang membolehkan kami hanya mencuba, bermimpi dan menolak satu sama lain secara maksimum. Dan itulah yang kami lakukan.”

Tatal galeri di atas untuk melihat penampilan dari koleksi Beyoncé x Balmain “Renaissance Couture”.

results singapura hari ini

sydney hari ini

toto sidney

toto bet hk

pengeluaŕan hk