Bayar  setahun untuk Twitter Blue atau hilangkan tanda semak anda mulai 1 April, kata Twitter
slot online

Bayar $84 setahun untuk Twitter Blue atau hilangkan tanda semak anda mulai 1 April, kata Twitter


New York
CNN

Tanda semak “disahkan” biru percuma Twitter untuk pengguna terkenal akhirnya mungkin akan tamat.

Sejak Elon Musk mengawal syarikat itu pada Oktober, dia telah mengancam untuk mengalih keluar tanda semak “warisan” yang mengesahkan identiti pengguna seperti pegawai kerajaan, syarikat, wartawan, selebriti dan tweeter berprofil tinggi lain.

Kini Musk boleh meneruskan: “Pada 1 April, kami akan mula menggulung program disahkan warisan kami dan mengalih keluar tanda semak disahkan warisan,” tulis syarikat itu dalam tweet Khamis.

Walau bagaimanapun, kaveat: Twitter mengatakan dasar ini akan berkuat kuasa bermula pada Hari April Fool. Musk khususnya telah terkenal dengan trolling pada 1 April, termasuk pada 2018 apabila dia secara palsu menulis tweet bahawa syarikat kenderaan elektriknya Tesla (TSLA) telah muflis.

“Untuk mengekalkan tanda semak biru anda di Twitter, individu boleh mendaftar untuk Twitter Biru,” tweet syarikat itu diteruskan.

Twitter Blue ialah perkhidmatan langganan yang Musk lancarkan semula lewat tahun lepas dengan kos individu $84 setahun atau $8 sebulan. Yuran pengecasan menyediakan aliran pendapatan untuk Twitter — dan yang diperlukan, kerana Twitter pada masa ini mengumpulkan hampir semua hasilnya daripada pengiklan, yang telah melarikan diri dari platform media sosial sejak dia mengambil alih.

Mengecas untuk pengesahan Twitter memberikan kedua-dua hasil tambahan kepada Twitter dan cara untuk Musk menunjukkan penghinaannya terhadap agensi kerajaan, wartawan dan lain-lain. Namun membina pengganti untuk program pengesahan warisan telah terbukti penuh.

Twitter Blue pertama kali dilancarkan pada hari sebelum Musk 2021, sebagai perkhidmatan langganan yang menawarkan “ciri kuasa” seperti membuat asal tweet dan menyimpan penanda halaman ke folder. Musk melancarkan semula program itu pada November 2022, termasuk tanda semak biru dalam ciri untuk pengguna yang membayar.

Serta-merta program itu dibanjiri pengguna yang membayar untuk akaun palsu yang berpura-pura menjadi pengguna seperti bekas Presiden Donald Trump, Rudy Giuliani, LeBron James dan Nintendo.

Sebelum digantung, akaun Nintendo penipu itu menulis tweet imej watak permainan video Mario memberikan penonton jari tengah. Akaun LeBron James secara palsu mendakwa atlet itu telah meminta perdagangan. Akaun Trump palsu itu menulis tweet, “Inilah sebabnya rancangan Elon Musk tidak berfungsi.”

Musk menarik program Twitter Blue selama beberapa minggu dan melancarkannya semula pada bulan Disember, dengan langkah tambahan untuk menyemak dan meluluskan pelanggan. Di luar tanda semak, Biru juga membenarkan pengguna yang membayar mengedit tweet sehingga 5 kali dalam masa 30 minit, membuat tweet sehingga 4,000 aksara panjang dan menyiarkan video HD.

Syarikat itu juga mengatakan pengguna Twitter Blue akan melihat 50% lebih sedikit iklan dalam garis masa rumah mereka, dan tweet mereka akan diutamakan antara balasan, sebutan dan carian.

Untuk syarikat dan organisasi lain, Twitter Blue berharga $1,000 sebulan untuk akaun utama dan $50 sebulan untuk setiap akaun berkaitan tambahan.

– Brian Fung dari CNN menyumbang kepada laporan ini.

toto bet sgp

pngluaran sdy hr ini

totobetsdy

hk yang keluar

totobet net sgp