Dit is waarom de Delta-variant contacttracering zo veel moeilijker maakt

Delta is de meest besmettelijke van alle bekende varianten. De oorspronkelijke Wuhan-stam werd in maart 2020 ingehaald door de meer besmettelijke D614G-stam en dat virus was verantwoordelijk voor de Victoriaanse tweede golf.

Representatief beeld. AP

De lockdown in Greater Sydney begon op 26 juni en bijna een maand later registreert New South Wales ongeveer 100 nieuwe COVID-gevallen per dag. We zien ook dat het virus zich ver buiten het aanvankelijke cluster in de oostelijke buitenwijken verspreidt. Het virus verspreidde zich vervolgens van NSW naar Victoria, wat resulteerde in een afsluiting, gevolgd door Zuid-Australië.

Delta is de meest besmettelijke van alle bekende varianten. De oorspronkelijke Wuhan-stam werd in maart 2020 ingehaald door de meer besmettelijke D614G-stam en dat virus was verantwoordelijk voor de Victoriaanse tweede golf.

In september dook Alpha op in het Verenigd Koninkrijk en was nog besmettelijker. Alpha leek begin 2021 de wereld te domineren, maar toen kwam Delta tevoorschijn en veroverde de wereld. Het heeft mutaties waardoor het besmettelijker is dan Alpha, en beter in staat om de immuniteit te omzeilen die door vaccins wordt verleend.

Uit één onderzoek bleek dat de hoeveelheid virus die werd uitgestoten door mensen die besmet waren met Delta meer dan 1.000 keer groter was dan van de oorspronkelijke 2020-stam die in Wuhan werd geïdentificeerd. Een andere studie, die nog niet door vakgenoten is beoordeeld, toonde aan dat Delta meer dan twee keer zoveel kans heeft om ziekenhuisopname, IC-opname en overlijden te veroorzaken.

Dus de succesvolle test- en traceringsstrategie van NSW, die een jaar geleden de Crossroads Hotel-uitbraak controleerde zonder een strikte afsluiting nodig te hebben, heeft niet zo goed gewerkt tegen Delta.

Delta maakt het werk zo veel moeilijker

Bij gebrek aan voldoende vaccins voor iedereen, vereist de bestrijding van de epidemie:

  1. alle nieuwe gevallen identificeren door ze te testen en te isoleren om verdere overdracht te voorkomen prevent
  2. alle contacten opsporen en in quarantaine plaatsen voor de incubatietijd, zodat ze geen verdere overdracht veroorzaken. SARS-CoV-2 is zeer besmettelijk bij asymptomatische of presymptomatische mensen, dus zonder contactopsporing zouden deze mensen doorgaan, niet wetende dat ze besmet zijn, en vele anderen kunnen besmetten. Retrospectieve contacttracering is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat u kunt achterhalen van wie elke persoon de infectie heeft opgelopen
  3. maskers om het ingeademde virus voor gezonde mensen te verminderen en ook het uitgeademde virus van geïnfecteerde mensen
  4. social distancing maatregelen om het contact tussen mensen te verminderen en daarmee de overdracht te verminderen. Lockdown is de meest extreme van deze maatregelen.

De strijd met de uitbraak in Sydney betekent niet dat contactopsporing en testen niet werken. In feite werkten de maatregelen tot ongeveer 16 juli, zoals blijkt uit een toenemende “verdubbelingstijd” (de tijd die nodig is om het aantal dossiers te verdubbelen). We willen dat de tijd die nodig is om het aantal dossiers te verdubbelen toeneemt – dat betekent dat de verspreiding vertraagt.

Nadat de uitbraak zich echter verspreidde naar het zuidwesten van Sydney, begon deze weer te groeien, wat leidde tot een langere en striktere afsluiting.

Contacttracering, quarantaine van contacten en het vinden van gevallen door massatests blijven de hoekstenen van epidemische bestrijding, vooral wanneer we grotendeels niet-gevaccineerd blijven.

Maar Delta maakt het werk zo veel moeilijker.

Een gedetailleerde studie toonde aan dat de gemiddelde tijd tussen blootstelling en besmetting in 2020 zes dagen was, maar bij Delta vier dagen. Dit maakt het moeilijker om contacten te identificeren voordat ze geïnfecteerd zijn.

NSW Health meldt dat wanneer ze beginnen met het traceren van contacten, ze bijna 100% van de leden van het huishouden al besmet, vergeleken met ongeveer 30% vorig jaar. In Zuid-Australië werd gemeld dat mensen binnen 24 uur na blootstelling besmet raken en al besmettelijk zijn.

Dus wat kunnen we anders doen dan elke keer dat er een uitbraak is opsluiten?

Ten eerste hebben we dringend vaccins nodig. Slechts iets minder dan 12% van de bevolking is volledig gevaccineerd. Het feit dat we grotendeels niet gevaccineerd zijn, maakt ons kwetsbaar voor ernstige uitbraken, vooral met de meer ernstige Delta-variant. In landen als Israël, dat meer dan 60% van de bevolking volledig heeft gevaccineerd, hoewel Delta uitbraken veroorzaakt, worden mensen grotendeels beschermd tegen ziekenhuisopname en overlijden.

We moeten investeren in meer capaciteit voor de productie van vaccins, ook voor mRNA-vaccins, vooruit denken en nu boostervaccins bestellen die passen bij varianten zoals Delta en een andere variant Epsilon. Als we dit niet doen, kunnen we volgend jaar opnieuw “groundhog day” beleven, op slot en opnieuw wachten op vaccins.

Ondertussen kunnen we niet opgeven en Delta zich laten verspreiden, alleen maar omdat we verlangen naar ons oude leven. Delta die de natie overspoelt, zal ons niet geven wat we verlangen – het zal de duistere hand van de pandemie in onze huizen brengen, ziekte en dood veroorzaken bij dierbaren en veel erger economisch verlies. In een grotendeels niet-gevaccineerde bevolking zal dit dodelijker virus catastrofaal zijn.

We moeten de lijn vasthouden, de hotelquarantaine aanscherpen en de gemeenschap beschermen.

Voorlopig kan de strategie die Victoria vorig jaar heeft ontwikkeld, helpen – het traceren van contacten van contacten om een ​​stap voor te zijn. Als de tijd om besmet te raken te kort is om contacten te vangen voordat ze besmettelijk zijn, dan is dit een goede strategie. NSW heeft begon dit te doen, dus hopelijk zal dit een verschil maken in de aanhoudende uitbraak van Sydney.Dit is waarom de Delta-variant van <span class=coronavirus maakt het traceren van contacten zoveel moeilijker” width=”1″ height=”1″ />

De auteur, C Raina MacIntyre, is hoogleraar Global Biosecurity, NHMRC Principal Research Fellow en hoofd van het Biosecurity Program, Kirby Institute, UNSW

Dit artikel is opnieuw gepubliceerd vanuit The Conversation onder een Creative Commons-licentie. Lees het originele artikel.


Posted By : Unitogel