Dubai zet drones in om de hitte te verslaan door kunstmatige regenval te genereren – World News, Firstpost

Rekening houdend met de stijgende hitte hebben de autoriteiten van het National Center of Meteorology, Verenigde Arabische Emiraten, de technologie van cloud seeding gebruikt om kunstmatige regen te genereren

In de VAE wordt geprobeerd het gebrek aan regenval in het woestijnland te verdoezelen, aangezien de temperatuur tot boven de 44 graden Celsius stijgt. (officieel weer / Instagram)

Extreme weersomstandigheden worden waargenomen in verschillende delen van de wereld in continenten, waaronder Noord-Amerika, Afrika, Europa en Azië.

Ook worden de temperaturen over de hele wereld steeds hoger.

Rekening houdend met de stijgende hitte hebben de autoriteiten van het National Center of Meteorology, Verenigde Arabische Emiraten, de technologie van cloud seeding gebruikt om kunstmatige regens te genereren.

De VAE heeft de technologie van het gebruik van drones gebruikt om regen te genereren. Drones worden in de wolken geladen en veroorzaken een elektrische schok waardoor ze samenklonteren en regen veroorzaken, zo meldt Dagelijkse mail.

Een aantal video’s zijn gedeeld op sociale media door een in de VAE gevestigde mediaorganisatie en de officiële beheerder van het weer in de VAE.

De onafhankelijke meldde dat videobeelden van de regenval werden vrijgegeven door de nationale weerdienst van het land. De VAE heeft een jaarlijkse regenval van ongeveer 4 inch, daarom werkt het land aan zijn cloud seeding-activiteiten om de jaarlijkse regenval te vergroten.

De publicatie meldde verder dat de VAE sinds 2017 maar liefst $ 15 miljoen heeft geïnvesteerd om het dalende grondwaterpeil aan te pakken.

Eerder dit jaar werden de cloud-busting drones getest door wetenschappers. In een interview in maart 2021 met BBC, Maarten Ambaum, een professor die aan het project werkte, zei dat er genoeg wolken zijn in de VAE.

Met het voorbeeld van hoe droog haar aan de kam blijft kleven, zijn de wetenschappers van plan om de waterdruppels samen te voegen en aan elkaar te plakken.


Posted By : http://13.113.122.156/