Hoe zal de COVID-19-pandemie eindigen? Niets is zeker, maar dit is hoe de wereldwijde gezondheidscrisis het komende jaar zal verlopen – Gezondheidsnieuws, Firstpost

Huidig ​​​​bewijs suggereert dat SARS-CoV-2 er is om te blijven. Noch vaccins, noch natuurlijke infectie zullen de verspreiding van het virus stoppen

Representatief beeld. Shutterstock

Na meer dan 18 maanden van deze pandemie, met de sociale afstand, het dragen van maskers en het aan-uit afsluiten, willen we allemaal meer weten dan wanneer het allemaal voorbij zal zijn en hoe het zal eindigen. Hoewel niets zeker is, hebben we veel bewijs waarop we realistische verwachtingen kunnen bouwen over hoe de pandemie het komende jaar zal verlopen.

COVID-19 is misschien niet de eerste keer dat coronavirus heeft geleid tot een vreselijke wereldwijde pandemie. Er wordt verondersteld dat de “Russische griep”, die in 1889 opdook, eigenlijk geen griep was, maar werd veroorzaakt door een andere coronavirus , OC43.

De Russische grieppandemie veroorzaakte vier of vijf ziektegolven in de volgende vijf jaar, waarna het leek te verdwijnen. In Engeland en Wales waren de meeste extra sterfgevallen die het veroorzaakte beperkt tot 1890-1891. OC43, de mogelijke oorzaak, circuleert vandaag de dag nog steeds, hoewel het zelden ernstige ziekten veroorzaakt.

Huidig ​​​​bewijs suggereert SARS-CoV-2 – de coronavirus dat veroorzaakt COVID-19 – is ook een blijvertje, een conclusie die enkele maanden geleden werd getrokken door veel wetenschappers die aan het virus werken. Noch vaccins, noch natuurlijke infectie zullen de verspreiding van het virus stoppen.

Hoewel vaccins de overdracht verminderen, blokkeren ze de infectie niet in een voldoende hoge mate om het virus uit te roeien. Zelfs voordat de deltavariant arriveerde, zagen we dubbelgevaccineerde mensen zowel het virus oplopen als verspreiden naar anderen. Omdat vaccins iets minder effectief zijn in het bestrijden van delta in vergelijking met andere vormen van het virus, is de kans op infectie na vaccinatie toegenomen.

De immuniteit voor infectie begint ook binnen enkele weken na ontvangst van een tweede vaccindosis af te nemen. En omdat immuniteit tegen infecties niet absoluut of permanent is, is groepsimmuniteit onhaalbaar. Wat dit betekent is dat COVID-19 zal waarschijnlijk endemisch worden, waarbij het dagelijkse infectiepercentage afvlakt, afhankelijk van de mate van immuniteit en vermenging van de bevolking.

De andere mens coronavirus Gemiddeld elke drie tot zes jaar veroorzaken ze herhaalde infecties. Als SARS-CoV-2 zich uiteindelijk op dezelfde manier gedraagt, suggereert dit dat in het VK gemiddeld tussen een zesde en een derde van de mensen – of tussen de 11 en 22 miljoen – er gemiddeld elk jaar mee besmet kan raken, of 30.000 tot 60.000 per dag. Maar dat is niet zo eng als het klinkt.

Ja, opkomend onderzoek (nog in voordruk, en dus in afwachting van beoordeling door andere wetenschappers) suggereert dat immuunbescherming tegen het ontwikkelen van symptomatische COVID-19 lijkt af te nemen. De bescherming tegen ernstige ziekten – gegenereerd door immunisatie of natuurlijke infectie – gaat echter veel langer mee. Het lijkt ook niet verloren te gaan bij nieuwe varianten.

Inderdaad, voor de andere mens coronavirus es, de overgrote meerderheid van de infecties zijn ofwel asymptomatisch of in het slechtste geval een milde verkoudheid. De tekenen zijn er om te suggereren dat COVID-19 kan uiteindelijk hetzelfde zijn.

Een pandemie met meerdere eindes

Hoe COVID-19 zal van land tot land verschillen, grotendeels afhankelijk van het aantal mensen dat is ingeënt en hoeveel infectie er is opgetreden (en dus hoeveel natuurlijke immuniteit is opgebouwd) sinds het begin van de pandemie.

In het VK en andere landen met een hoge vaccinatiegraad en ook veel gevallen uit het verleden, zullen de meeste mensen een vorm van immuniteit tegen het virus hebben. In Engeland bijvoorbeeld, schatte men dat begin september meer dan 94% van de volwassen bevolking… COVID-19 antilichamen.

Van degenen met eerdere immuniteit is aangetoond dat: COVID-19 neigt minder ernstig te zijn. En naarmate de immuniteit van meer mensen in de loop van de tijd wordt versterkt door natuurlijke herinfecties of booster-immunisaties, kunnen we verwachten dat een toenemend aantal nieuwe infecties asymptomatisch is of in het slechtste geval een milde ziekte veroorzaakt. Het virus zal bij ons blijven, maar de ziekte zal deel gaan uitmaken van onze geschiedenis.

Maar in landen zonder veel voorafgaande ziekte, zelfs met een hoge vaccinatiegraad, zullen veel mensen vatbaar blijven. Zelfs in landen met de hoogste vaccinatiegraad ter wereld moet meer dan 10% van de mensen nog een vaccin krijgen. Vrijwel iedereen die niet is ingeënt, loopt kans het virus op te lopen. Wanneer ze besmet zijn, lopen ze evenveel risico op ernstige ziekte en overlijden (afhankelijk van hun leeftijd en medische status) als op elk moment tijdens de pandemie.

En in deze landen zal openstelling vrijwel zeker leiden tot exponentiële groei van infecties vanwege het grote aantal mensen zonder immuniteit. En naarmate de hoeveelheid virus die circuleert toeneemt, zullen er ook meer gevallen zijn bij gevaccineerde mensen, aangezien vaccins niet 100% beschermend zijn. Hoewel COVID-19 neigt minder ernstig te zijn bij gevaccineerde mensen, sommige worden nog steeds erg ziek – en in deze landen kan een aanzienlijk aantal gevaccineerde mensen ziekenhuiszorg nodig hebben.

Wanneer deze landen ervoor kiezen om open te gaan, zal dit ook een kritische impact hebben. Veel te vroeg en veel mensen wachten nog op vaccinatie. Te laat en de effectiviteit van vaccins bij reeds gevaccineerde personen kan beginnen af ​​te nemen.

Niettemin is de belangrijkste les van de Russische griep dat: COVID-19 de komende maanden minder relevant zal worden, en dat de meeste landen vrijwel zeker over het ergste van de pandemie heen zijn. Maar het is nog steeds van cruciaal belang dat vaccins worden aangeboden aan de resterende kwetsbare bevolkingsgroepen in de wereld.

Het wordt duidelijk dat de belangrijkste impact van vaccinatie niet zal zijn om te voorkomen dat mensen SARS-CoV-2 oplopen, maar om de ernst van de infectie te verminderen wanneer mensen het virus voor het eerst tegenkomen. Als mensen hun eerste of tweede natuurlijke infectie al hebben doorgemaakt, zullen vaccins relatief weinig bescherming bieden. Om de grootste vermindering van ernstige ziekten te bieden, moeten vaccins nu voor zoveel mogelijk mensen worden uitgerold.Hoe zal de pandemie van COVID19 eindigen Niets is zeker, maar dit is hoe de wereldwijde gezondheidscrisis het komende jaar zal verlopen

Paul Hunter, hoogleraar geneeskunde, Universiteit van East Anglia Dit artikel is opnieuw gepubliceerd vanuit The Conversation onder een Creative Commons-licentie. Lees het originele artikel.

Posted By : Unitogel