Hoogtepunten, West-Indië vs Pakistan, 1e T20I op Barbados, Volledige cricketscore: Wedstrijd afgelast vanwege regen

Wissel tussen tabbladen om te wisselen tussen scorekaart en commentaar

Toss-update: Pakistan won de toss en koos ervoor om te bowlen.

1e T20-voorbeeld: Twee uiterst getalenteerde teams botsen in een T20 International-serie van vier wedstrijden met West-Indië en Pakistan, beginnend woensdag in Kensington Oval in Barbados, voordat de wedstrijd verschuift naar Providence Stadium in Guyana voor de resterende drie wedstrijden.

De West-Indische schipper Kieron Pollard en zijn Pakistaanse tegenhanger Babar Azam bij de toss voor de eerste T20I. AFP

Dit was oorspronkelijk gepland als een serie van vijf wedstrijden, maar de COVID-19-angst van vorige week tijdens de One-Day International-serie tussen West-Indië en Australië zorgde voor een vertraging van twee dagen, wat heeft geleid tot het verlies van een van de geplande ontmoetingen in Barbados . De geschiedenis suggereert dat de toeristen als favorieten zullen beginnen.

Sinds ze goed werden verslagen door 84 runs in Dhaka tijdens de World T20 van 2014, hebben de Pakistanen de regerende wereldkampioen in negen van de daaropvolgende tien ontmoetingen gewonnen.

Maar er is veel gebeurd in de drie jaar sinds ze elkaar voor het laatst ontmoetten in april 2018, en hoewel het heel goed mogelijk is dat de kant van Babar Azam, die net uit een zeer competitieve reeks in Engeland is gekomen, hun indrukwekkende reeks tegen deze tegenstanders zal behouden, ze zouden zeker de transformatie hebben opgemerkt – op en naast het veld – wat suggereert dat West-Indië nu een heel andere outfit is.

Terwijl het team dat voor het laatst tegen Pakistan in Karachi stond een groot aantal belangrijke spelers miste, kan nu echt worden gezegd dat West-Indië op volle sterkte is, met uitzondering van spinner Sunil Narine die nog steeds niet beschikbaar is vanwege een gemeld gebrek aan vertrouwen op dit moment in zijn bowlingactie.

Het hebben van Chris Gayle, Andre Russell, Dwayne Bravo en kapitein Kieron Pollard, samen met een groot aantal andere headline-namen, is echter geen garantie voor succes.

West-Indië worstelde consequent om bescheiden totalen na te jagen in een serie met Zuid-Afrika en werd te licht bevonden tegen de spin van de topklasse Tabraiz Shamsi en in mindere mate, Geroge Linde, die de serie in Grenada in 3-2 juni verloor.

West-Indië herstelde zich van dat verlies in de serie naar Zuid-Afrika en blies Australië met 4-1 in St. Lucia, hoewel hun strijd tegen spin werd benadrukt in de daaropvolgende ODI-serie van drie wedstrijden, waarbij Australië met 2-1 won en West-Indië-aanvoerder Pollard in de onmiddellijke nasleep op maandag waarin de velden die zijn voorbereid voor die wedstrijden in Bridgetown worden veroordeeld als een schande en ongeschikt voor internationaal cricket.

Een van de meest consistente kritieken op deze West-Indische T20-ploeg is dat ze te afhankelijk zijn van grensverleggende en veel te veel doelpuntloze leveringen opnemen om consistent competitief te zijn wanneer de grote evenementen plaatsvinden. Dat was duidelijk tegen zowel de Zuid-Afrikanen als de Australiërs.

Dit is iets wat Pakistan ongetwijfeld zal willen exploiteren, vooral als de oppervlakken behulpzaam genoeg zijn en mensen als Shadab Khan, Imad Wasim, Usman Qadir en zelfs de altijd groene Mohammad Hafeez genoeg zelfvertrouwen hebben om de geroemde West-Indische power-hitters uit te dagen in de manier van Shamsi en Linde slechts een paar weken geleden.

Teams (waarschijnlijk):

West Indië: Kieron Pollard (kapitein), Evin Lewis, Lendl Simmons, Chris Gayle, Nicholas Pooran (wicketkeeper), Andre Russell, Jason Holder, Dwayne Bravo, Fabian Allen, Hayden Walsh, Fidel Edwards.

Pakistan: Babar Azam (kapitein), Mohammad Rizwan (wicketkeeper), Sohaib Maqsood, Mohammad Hafeez, Fakhar Zaman, Shadab Khan, Imad Wasim, Hasan Ali, Shaheen Shah Afridi, Usman Qadir, Mohammad Hasnain.

Met ingangen van AFP

Posted By : http://54.248.59.145/