In overwinning op Iran stuurt Team USA een bericht op en buiten het basketbalveld – Sports News, Firstpost

“De Olympische Spelen hier zijn een locatie en een tijd waarin sport al die kleine onzin die je van regeringen krijgt overstijgt”, zei team USA-coach Gregg Popovich na de diplomatieke masterclass van zijn kant buiten het veld tegen Iran.

Devin Booker van Team USA steelt de bal van de Iraanse Behnam Yakhchalidehkordi tijdens de voorronde van het basketbal voor mannen op de Olympische Spelen van Tokio 2020. AP

Gregg Popovich is niet de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken. Dat wil hij in het begin duidelijk maken.

Zijn verduidelijking komt nadat zijn kant, Team USA, een diplomatieke masterclass buiten het veld gaf terwijl hij een basketbaldemonstratie gaf op het veld tegen Iran.

In de voortdurend sudderende ketel van nationalistische politiek die de Olympische Spelen zijn, is het zeldzaam dat twee teams die landen vertegenwoordigen met zoveel politieke bitterheid tussen hen als de VS en Iran aan weerszijden van een scheve achterstand eindigen, zoals de 120-66 sloop waarvan getuige was op woensdag en lopen nog steeds samen van de rechtbank samen hartelijk.

Samen weglopen was maar een van de dingen. Het was een avond die begon met de Amerikaanse en Amerikaanse spelers die elkaars volkslied applaudisseerden en culmineerde met een aantal Iraanse spelers die een klik kregen en een-op-een gesprekken voerden over het spel na de botsing met hun “helden”. Na het laatste fluitsignaal sprak Saeid Davarpanah Damian Lillard van Team USA aan voor een foto. Mohammad Jamshidijafarabadi zette de achtervolging in en zette Devin Booker van Phoenix Suns in het nauw voor een van hun eigen foto’s.

Op elke andere gewone dag zou de achterstand van 120-66 het grootste gespreksonderwerp zijn geweest voor Team USA. Dit Amerikaanse basketbalteam voor heren lijkt meer op een facsimile van het echte werk dan een andere assemblage van het Dream Team voor een Olympische campagne. Maar op woensdag, in de Saitama Super Arena, waren gebaren van beide kanten de meest zinvolle afhaalmaaltijd, vooral omdat de regeringen van de twee teams al meer dan vier decennia weigeren om oog in oog met elkaar te zien.

“Ik ben niet de staatssecretaris of iets dergelijks, dus ik weet niet zeker wat je zoekt”, zei Popovich, toen hem werd gevraagd naar de betekenis van een Amerikaans team en een Iraans team dat een basketbalveld deelt. En het op een vriendelijke manier delen.

“Over het algemeen kunnen mensen in verschillende landen veel beter met elkaar opschieten dan hun regeringen. Als mensen in al deze landen de show zouden leiden, zou het een stuk beter zijn. Als je politici erbij betrekt, wordt het veel ingewikkelder met eigenbelangen, ideologieën en persoonlijke agenda’s.

“De Olympische Spelen hier zijn een locatie en een tijd waarin sport alle kleine onzin die je van regeringen krijgt overstijgt”, zei hij. “Het is geen verrassing dat de coaches het leuk vonden om elkaar te ontmoeten, met elkaar te praten en spelers sportiviteit toonden. We wilden gewoon dat dat het echte leven was, dat we allemaal moeten doormaken.”

Olympische Spelen Tokyo 2020 In overwinning op Iran stuurt Team USA een bericht op en naast het basketbalveld

“Ik ben niet de staatssecretaris of iets dergelijks, dus ik weet niet zeker wat je zoekt”, zei Popovich, toen hem werd gevraagd naar de betekenis van een Amerikaans team en een Iraans team dat een basketbalveld deelt. AP

Terwijl de spelers hun eigen momenten hadden, hadden Popovich en zijn Iraanse tegenhanger, Mehran Shahintab, ook veel wederzijds respect voor elkaar.

“Pop is een van die geweldige coaches. Hij is respectvol. Hij prees mijn spelers. Dat waardeer ik. We hebben veel geleerd over basketbal. We respecteren mensen’, zei Shahintab tegen journalisten op de persconferentie na de wedstrijd. “Het is een pauze van de politiek.”

Weer op het goede spoor

Terwijl Team USA en Iran applaus kregen voor hun gebaren buiten het veld, kwamen de Amerikanen op het veld terug van hun nederlaag in de openingswedstrijd tegen Frankrijk met een overwinning die voor henzelf en anderen een bevestiging was dat ze een formidabel basketbalteam zijn.

Een met supersterren beladen Dream Team zoals dat in 1992 Barcelona is dit Team USA-outfit niet. Veel Amerikaanse feesttentmannen, van LeBron James tot Steph Curry tot Anthony Davis tot Kawhi Leonard, missen de Olympische Spelen om talloze redenen. Maar elk team met namen als Kevin Durant, Jayson Tatum, Devin Booker, Khris Middleton, Draymond Green en Damian Lillard zou nog steeds goed genoeg moeten zijn.

Hun recente reeks verliezen – in oefenwedstrijden tegen Nigeria en Australië, naast het verlies op de openingsdag tegen Frankrijk – hebben geleid tot bezorgdheid over het vermogen van dit team om een ​​medaille te winnen op de Olympische Spelen, wat altijd als een uitgemaakte zaak wordt beschouwd.

Na de wedstrijd vroeg een Iraanse journalist aan Lillard of het inderdaad nodig was voor de VS om van het begin tot het einde van de wedstrijd druk uit te oefenen op zo’n eenvoudig spel.

“We hebben geprobeerd een wedstrijd van 40 minuten samen te stellen. Tot nu toe hebben we twee kwartalen in een wedstrijd, daarna een slecht kwart en nog een goed kwart om te eindigen. Of we beginnen langzaam en worden beter naarmate het spel vordert. Vanavond wilden we een wedstrijd van 40 punten samenstellen’, zei Lillard, die onthulde dat spelen voor Team USA een droom voor hem was sinds hij doorbrak in de NBA.

Een van de redenen die spelers en coaches gaven voor de funk van het team, is dat veel van de spelers te laat op het kamp of in Tokio arriveerden omdat ze tot voor kort betrokken waren bij de NBA Playoffs. Een andere reden is dat veel spelers twijfelen tussen het delen van de bal of zelf gaan schieten, vooral met klinische schutters zoals Booker, Lillard, Durant en Tatum in de gelederen.

‘We willen elkaar niet op de tenen lopen,’ zei Lillard.

In deze mentale mist maakte Lillard een ongebruikelijke fout in Game 1.

“Damian Lillard aarzelt niet om de bal te schieten. Vooral aan het einde van de wedstrijd”, aldus Lillard. “Ik had een omzet aan het einde van de eerste game waar ze het schot schoten en de leiding namen. Draymond (Groen) vertelde me achteraf dat dat niet is wat Damian Lillard doet. Damian Lillard slaat dat soort schoten neer. Hij vertelde me dat het niet goed is voor dit team als ik zulke kansen laat liggen.”

Ondertussen zei Popovich, die het nieuwe ethos van het team onderstreepte: “Elk van deze jongens scoort 20, 25 of 30 punten voor hun team in de NBA. Daar zijn hun teams van afhankelijk. Maar zo kunnen we niet spelen. We hebben geen helden nodig. Iedereen is nu in zekere zin een rolspeler.”

Posted By : http://54.248.59.145/