Laatste nieuws over Vinesh Phogat (worstelen) biografie, profiel, foto’s en video’s

Hier is een snelle blik op hoe goed de vorm van de Indiase worstelaar Vinesh Phogat is geweest die leidde naar de Olympische Spelen in Tokio.

Bestandsafbeelding van Vinesh Phogat. AFP

Opmerking van de uitgever: Al vijf jaar dromen Indiase atleten ervan om de teleurstelling van twee medailles in Rio goed te maken. De overspanning was buitengewoon, met COVID-19 omdat ze hun voorbereidingen – en de Olympische Spelen zelf – van hun uitrusting hebben gegooid. Echter, in ware Olympische geest, hebben de beste sporters van het land gestreden tegen vorm en onzekerheid om hun beste beentje voor te zetten in wat een Spelen als geen ander belooft te worden. In onze nieuwste serie volgen we de prestaties van onze atleten in de afgelopen twee jaar om u een kant-en-klare gids te geven voor hun vorm die leidt naar het grootste sportspektakel ter wereld.

Firstpost.com neemt een snelle blik op de Indiase worstelaar Vinesh Phogat en brengt haar reis naar het veiligstellen van de Olympische kwalificatie in kaart.

De laatste keer dat worstelaar Vinesh Phogat deelnam aan de Olympische Spelen, onderging ze een gruwelijk einde aan de Spelen van Rio in 2016. Phogat was in goede vorm toen ze naar de Spelen in Brazilië kwam, nadat ze medailles had gewonnen op de Commonwealth Games, Asian Games en de Asian Championships. . Er werd veel van Vinesh verwacht, maar het was nooit de bedoeling.

Ze bereikte de kwartfinales van de categorie van 48 kg tegen de Chinese Sun Yanan, maar halverwege de eerste periode, toen Yanan met 2-1 voorstond, werd Vinesh het slachtoffer van een carrièrebedreigende knieblessure die haar zou dwingen zich terug te trekken uit de wedstrijd .

Phogat had het eerste punt van de kwartfinale opgeëist, met Yanan die passieve bedoelingen toonde. Yanan sloeg echter terug met een takedown op één been om twee punten te pakken. Even later hield Yanan Vinesh in een ongemakkelijke positie vast, en dat was toen Vinesh pijn in haar knieën kreeg en het gevecht verbeurd.

Ze onderging later een operatie aan haar knieblessure, die werd gevolgd door revalidatie onder zorgvuldige beoordeling van een team van experts in Bengaluru, voordat ze vijf maanden later terugkeerde naar de mat.

Het was toen in de Asian Wrestling Championships 2017 in mei dat Vinesh zilver claimde in de categorie van 55 kg freestyle. Ze verloor in de finale met 8-4 van Sae Nanjo uit Japan.

Slechts een jaar daarna zette Vinesh haar consistente run voort met een vlaag van gouden medailles, in de Commonwealth Games van 2018 en de Asian Games.

En tijdens de Wereldkampioenschappen Worstelen 2019, slechts enkele uren nadat ze haar plaats op de Olympische Spelen in Tokio had veroverd, claimde Vinesh een bronzen medaille door Maria Prevolaraki van Griekenland te verslaan in de vrije slag van 53 kg. Dit was haar eerste medaille op het WK.

Haar indrukwekkende en consistente prestaties maakten de weg vrij voor de uitreiking van de Rajiv Gandhi Khel Ratna-prijs in 2020, samen met Rohit Sharma en Manika Batra. In 2016 ontving ze de Arjuna-prijs.

Sportevenementen over de hele wereld werden in 2020 grotendeels getroffen door de COVID-19 pandemie, maar Phogat claimde in januari van dat jaar goud in de Rome Ranking-serie en versloeg Luisa Elizabeth Valverde uit Ecuador in de laatste wedstrijd van 53 kg.

Aanloop Olympische Spelen

Nu, in de aanloop naar de Olympische Spelen, blijft Phogat in goede vorm, met gouden medailles op de Aziatische Wereldkampioenschappen in april en de Poland Open in juni van dit jaar. Ze versloeg Hsieh Meng-Hsuan uit Chinees Taipei en Kristina Bereza uit Oekraïne in de twee respectievelijke finales.

Eerder in maart van dit jaar had Vinesh zelfs opeenvolgende gouden medailles behaald in het Outstanding Oekraïense Wrestlers and Coaches Memorial-toernooi en het Matteo Pellicone Ranking Series-evenement.

Vijf jaar na die gruwelijke exit, betreedt de 26-jarige Vinesh de Spelen in Tokio als de beste geplaatste met een prima vorm, in de hoop haar teleurstelling in de vorige Spelen weg te nemen en die ongrijpbare Olympische medaille te verdienen.

Klik hier om formuliergidsen te bekijken voor de rest van het Indiase contingent op de Olympische Spelen van Tokyo 2020.

Posted By : http://54.248.59.145/