NASA deelt spectaculair beeld van nachtelijk zicht op Olympische Spelen in Tokio vanuit ruimtestation

Het ruimtestation heeft een nachtzicht gedeeld van de satellietbeelden van een verlicht Tokio, waar de 32e editie van de spelen wordt gehouden

De Olympische spelen verlichten de nacht. Met dank aan @Astro_Kimbrough vanaf het uitkijkpunt van de @ISS

Terwijl de Olympische Spelen in Tokio aan de gang zijn, delen mensen verschillende soorten beelden van ‘s werelds meest gevierde sportevenement. Van de vele afbeeldingen heeft het internationale ruimtestation National Aeronautics and Space Administration (NASA) ook een nieuwe foto vrijgegeven van het megasportevenement.

Het ruimtestation heeft een nachtzicht gedeeld van de satellietbeelden van een verlicht Tokio, waar de 32e editie van de spelen wordt gehouden.

“De Olympische spelen verlichten de nacht. #Tokyo gloeit helder met de magie van de @Olympische Spelen in deze afbeelding die is gemaakt door @NASAAstronauts @Astro_Kimbrough vanuit het uitkijkpunt van het internationale ruimtestation (@ISS)”, luidt het bijschrift.

Volgens NASA’s post is de foto gemaakt door astronaut Shane Kimbrough. Hij is momenteel de commandant van de NASA SpaceX Crew-2-missie naar het International Space Station (ISS).

Tot nu toe heeft de virale post meer dan 5,9 lakh likes en talloze reacties van mensen verzameld. Duizenden raakten ook een hart-emoticon om hun reacties op de nooit eerder vertoonde afbeelding te uiten.

https://indianexpress.com/article/trending/trending-globally/nasa-tokyo-lit-up-satellite-view-iss-7426401/

Voor de onervaren mensen begon het evenement van de Olympische Spelen 2021 op 23 juli en eindigt op 8 augustus. Volgens de medailles staat de Verenigde Staten op de eerste plaats met 30, daarna komt China met 25, gevolgd door Japan met 21 en Rusland met 20.

India heeft tot nu toe slechts één medaille behaald nadat Mirabai Chanu geschiedenis schreef toen ze zilver pakte bij het gewichtheffen voor vrouwen van 49 kg. Na haar overwinning heeft Chanu zichzelf genoemd als de tweede Indiase vrouw na Karnam Malleswari die een Olympische medaille wint voor gewichtheffen.


Posted By : http://13.113.122.156/