Waarom India ‘s werelds grootste bron van verkeerde informatie over COVID-19 werd

Een internationale studie toonde aan dat India (15,94 procent), de VS (9,74 procent), Brazilië (8,57 procent) en Spanje (8,03 procent) de vier landen zijn die het meest te lijden hebben van verkeerde informatie.

Een man checkt zijn mobiele telefoon terwijl hij voor een gesloten winkel zit tijdens de coronavirus-lockdown in West-Bengalen. AFP

‘Citroensap in de neus zal dodelijk zijn’ coronavirus .’

‘Het houden van bundels kruidnagel, kardemom, kamfer en foelie in de zak houdt houden coronavirus op afstand.’

‘De COVID-19 vaccin genereert magnetische eigenschappen in het menselijk lichaam.’

Verkeerde informatie zoals de bovenstaande verklaringen en nog veel meer zoals deze zijn herhaaldelijk door het land verspreid, waardoor India de grootste bron van COVID-19 verkeerde informatie, volgens een studie gepubliceerd in het tijdschrift Sage’s International Federation of Library Associations and Institutions.

Welke studie?

Het onderzoek ‘Prevalentie- en Bronanalyse van’ COVID-19 Misinformatie in 138 landen’ analyseerde 9.657 stukjes desinformatie die afkomstig was uit 138 landen.

Ze werden op feiten gecontroleerd door 94 organisaties om inzicht te krijgen in de prevalentie en bronnen van verkeerde informatie in verschillende landen.

Uit het onderzoek bleek dat India met 18,07 procent de grootste hoeveelheid verkeerde informatie op sociale media produceerde.
Uit het onderzoek bleek ook dat India (15,94 procent), de VS (9,74 procent), Brazilië (8,57 procent) en Spanje (8,03 procent) de vier landen zijn die het meest te lijden hebben van verkeerde informatie.

Rol van sociale media

Uit het onderzoek bleek dat sociale media de grootste producent van verkeerde informatie zijn, goed voor 85 procent ervan en internet (90,5 procent) als geheel verantwoordelijk voor het grootste deel van de COVID-19 desinformatie. Bovendien produceert alleen Facebook 66,87 procent van de desinformatie op alle socialemediaplatforms.

De studie zei dat het misschien de hogere internetpenetratiegraad van het land was, het toenemende gebruik van sociale media en het gebrek aan internetgeletterdheid van gebruikers die hebben geleid tot desinformatie over sociale media.

“Misleidende informatie stijgt wanneer zich voor het eerst een crisis voordoet en betrouwbare gegevens niet direct beschikbaar zijn”, zegt de auteur van de studie, Md Sayeed Al-Zaman.

Internetgebruik in India

Een rapport van IAMAI Kantar ICUBE toonde aan dat er het afgelopen jaar 299 miljoen internetgebruikers waren of 31 procent van de Indiase plattelandsbevolking, aldus het rapport.

Aan de andere kant stegen internetgebruikers in het stedelijke India met 4 procent tot 323 miljoen in 2020, ongeveer 67 procent van de stedelijke bevolking in 2020.

Dit toont duidelijk aan dat de internetpenetratie in landelijke gebieden snel groeit en in feite had het IAMAI-rapport verklaard dat tegen 2025 “er meer internetgebruikers zouden zijn op het platteland van India dan in het stedelijke India.

Sociale media zijn niet meer weg te denken uit ons leven. In 2020 verklaarde Statista dat er meer dan 340 miljoen Facebook-gebruikers in India zijn, dat als “India’s Facebook-publiek een land zou zijn, het op de derde plaats zou komen in termen van de grootste populatie ter wereld”.

Hoewel het internetgebruik in India enorm is gestegen, gebruikt een meerderheid van de Indiërs het internet zonder enige formele training in veiligheidspraktijken of online etiquette te hebben gevolgd.

Een rapport van de Digital Empowerment Foundation geeft aan dat 30 procent van onze bevolking achterblijft bij basisgeletterdheid en driemaal zoveel bij digitale geletterdheid.

Uit een Google-enquête van 2019 bleek dat 43 procent van de ouders vond dat hun kind te veel informatie op sociale media had gedeeld.

Rajneil Kamath, een uitgever bij het feitencontroleportaal NewscheckerIn, legt het verband tussen de twee uit: “Mensen krijgen goedkope internetgebaseerde technologie op hun smartphones, maar ze hebben niet de nodige opleiding over hoe ze de waarheid van claims kunnen beoordelen gemaakt in de berichten.”

Digitale geletterdheid in tijden van COVID-19

Tijdens de coronavirus pandemie, is geloofwaardig nieuws vaak overstemd door niet-geverifieerde online informatie. Verkeerde informatie met betrekking tot valse geneeswijzen en samenzweringstheorieën veroorzaakte paniek, angst en angst terwijl het virus zich verspreidde.

Bovendien is ook de vaccinatiecampagne in India aangetast als gevolg van slechte digitale geletterdheid.

Toen de regering er aanvankelijk op stond dat vaccinshots alleen via de COWIN-website zouden worden afgeleverd, merkten veel experts op dat dit een gebrekkige aanpak was, omdat mensen niet wisten hoe ze de website moesten gebruiken om een ​​afspraak te maken.
Verkeerde informatie heeft ook geleid tot aarzeling over vaccins.

Zoals Ahmed Al-Rawi, een assistent-professor aan de Simon Fraser University, waar hij het desinformatieproject leidt, zei: “Als sommige mensen uiteindelijk geloven dat vaccins niet belangrijk zijn of dat de pandemie niet eens echt is, is het een hoax – – dit kan leiden tot een probleem voor de volksgezondheid.”

COVID-19 het is ook aangetoond dat verkeerde informatie schade in het echte leven kan veroorzaken.

Verschillende mensen in Canada en de Verenigde Staten gebruikten Ivermectine, een antiparasitair medicijn, om te voorkomen of te behandelen COVID-19 — ondanks dat het een onbewezen antivirale behandeling is — nadat het werd gepromoot door conservatieve talkshowhosts, politici en zelfs enkele artsen.

Wat zegt de WHO?

Een topfunctionaris van de Wereldgezondheidsorganisatie merkte in augustus op dat verkeerde informatie over COVID-19 en vaccins weerhoudt mensen ervan de injecties te krijgen, waardoor het aantal gevallen over de hele wereld toeneemt.

“Desinformatie is een andere risicofactor geworden waardoor het virus echt kan gedijen”, zegt Maria Van Kerkhove, technisch leider van de WHO. coronavirus , zei.

Met input van agentschappen

Posted By : Uni togel