Doktor gigi Colorado yang dituduh meracuni isterinya telah mengarahkan arsenik dan mencari ‘cara membuat racun,’ kata afidavit
slot online

Doktor gigi Colorado yang dituduh meracuni isterinya telah mengarahkan arsenik dan mencari ‘cara membuat racun,’ kata afidavitCNN

Seorang doktor gigi Colorado dituduh meracuni maut isterinya dengan memasukkan arsenik ke dalam protein shake selepas memesannya dalam talian dan membuat beberapa carian internet yang mencurigakan pada minggu-minggu sebelum kematiannya, termasuk “cara membuat racun,” menurut satu penahanan afidavit waran.

James Toliver Craig, 45, ditahan Ahad dan didakwa atas tuduhan membunuh tahap pertama selepas isterinya, Angela Craig, 43, meninggal dunia selepas dimasukkan ke hospital kerana sakit kepala dan pening yang teruk, Jabatan Polis Aurora mengumumkan.

Penyiasat mendakwa James Craig “telah menunjukkan perancangan dan niat untuk menamatkan nyawa isterinya dengan mencari cara untuk membunuh seseorang tanpa dikesan, memberikan racunnya yang sejajar dengan gejala dimasukkan ke hospital, dan berusaha untuk memulakan hidup baru” dengan wanita lain, kata afidavit itu. .

Angela Craig meninggal dunia pada hari Rabu selepas melaporkan diri ke hospital untuk kali ketiga bulan ini, menurut afidavit itu. Selepas dia tiba, dia mengalami sawan teruk, diletakkan pada ventilator dan diisytiharkan mati otak secara perubatan tidak lama kemudian, katanya.

Dalam beberapa minggu sebelum kematiannya, James Craig menggunakan komputer di klinik pergigiannya untuk menyelidik berbilang “racun yang tidak dapat dikesan” dan membuat carian internet termasuk “berapa banyak gram arsenik tulen akan membunuh manusia” dan carian YouTube untuk “cara membuat racun” dan “5 Racun Tidak Dapat Dikesan Teratas Yang Tidak Menunjukkan Tanda-Tanda Kejahatan,” menurut afidavit itu.

CNN tidak dapat menentukan sama ada Craig mempunyai peguam.

Suami juga menggunakan akaun e-mel baharu untuk memesan arsenik dalam talian, kata afidavit itu.

Pada 6 Mac, dua hari selepas bungkusan arsenik dihantar ke rumah Craig, Angela Craig pergi ke hospital dan melaporkan bahawa dia pening, tidak dapat memfokuskan matanya dan merasakan tubuhnya bertindak balas dengan perlahan, menurut afidavit itu, yang menyatakan keadaan adalah konsisten dengan beberapa gejala keracunan arsenik.

Pada hari itu, Angela menghantar mesej kepada James Craig, “Saya berasa dibius,” menurut tangkapan skrin yang dikatakan oleh afidavit itu adalah teks antara pasangan itu.

Si suami menjawab, “Memandangkan sejarah kami, saya tahu itu pasti mencetuskan. Hanya untuk makluman, saya tidak dadah awak. Saya sangat bimbang walaupun. Awak nampak pucat sebelum saya pergi. Seperti di bibir awak juga.”

Menurut afidavit itu, kakak Angela Craig memberitahu penyiasat perkahwinan pasangan itu huru-hara dan dia diberitahu oleh Angela bahawa James Craig sebelum ini telah memberi dadah kepadanya kerana dia merancang untuk membunuh diri dan tidak mahu isterinya dapat menghalangnya.

Juga pada 6 Mac, James Craig memerintahkan oleandrin, ekstrak tumbuhan toksik, tetapi penghantaran itu “dipintas oleh FedEx” atas permintaan penyiasat dan tidak pernah dihantar, menurut afidavit itu.

Isterinya dimasukkan ke hospital sekali lagi dari 9 Mac hingga 14 Mac, pada masa itu James Craig memerintahkan kalium sianida kimia yang sangat mematikan, yang dihantar ke klinik pergigiannya, dakwa afidavit itu.

Semasa Angela Craig dimasukkan ke hospital untuk kali terakhir pada hari Rabu, salah seorang rakan kongsi perniagaan suaminya memberitahu seorang jururawat tentang penghantaran kalium sianida oleh James Craig di amalan perubatan mereka, dengan menyatakan bahawa tidak perlu menyimpan bahan kimia itu di pejabat, kata afidavit itu. Jururawat kemudian melaporkan perkara ini kepada polis, memulakan siasatan terhadap kematian Angela Craig.

Suami memberitahu Jabatan Perkhidmatan Manusia bahawa isterinya telah membunuh diri dan “telah memberitahu rakan sekerja bahawa perkahwinannya gagal, dan dia berada dalam kegawatan kewangan,” kata afidavit itu. Dokumen itu menyatakan bahawa tiada seorang pun daripada orang yang ditemu bual oleh penyiasat mencadangkan Angela Craig telah menyatakan pemikiran untuk membunuh diri.

Selepas kematian Angela Craig, kakaknya memberitahu penyiasat bahawa James Craig memberitahunya dia tidak mahu bedah siasat dilakukan.

“James berkata dia merasakan jika mereka tidak dapat mengetahui apa yang salah dengannya semasa dia masih hidup, dia tidak akan membiarkan mereka mencucuknya lebih banyak apabila dia sudah mati,” bunyi afidavit itu.

James Craig hadir ke mahkamah pertamanya pada hari Isnin dan pertuduhan dijangka difailkan secara rasmi Khamis, menurut Eksekutif Mahkamah Cawangan Kehakiman Colorado Shaun Clark. Dia ditahan tanpa ikatan dan tidak dibenarkan berhubung dengan enam anaknya, lapor sekutu CNN KUSA.

tobet sgp

pengeluaran sidney siang

pengeluaran sdy

data pengeluaran hongkong malam ini

totobet.net singapore