Jenama pakaian yang paling dikehendaki untuk dijual semula mungkin tergantung di dalam almari anda
slot online

Jenama pakaian yang paling dikehendaki untuk dijual semula mungkin tergantung di dalam almari anda


New York
CNN

Louis Vuitton, Chanel, Gucci, ketepi. Pembeli pakaian jualan semula memintas jenama mewah yang dimiliki sebelum ini pada harga diskaun dan memihak kepada pemarkahan jenama pertengahan peringkat terpakai dengan harga yang lebih murah.

Lebih banyak jenama mampu milik, seperti Madewell, Zara, Urban Outfitters, Free People, Anthropologie, Abercrombie & Fitch dan Levi’s kini merupakan jenama paling popular dengan nilai jualan semula terbaik, menurut laporan industri tahunan bersama baharu daripada ThredUp, syarikat dalam talian terbesar di dunia. platform jimat cermat dan konsainan, dan firma penyelidikan dan analitik GlobalData.

Pakaian yang dipakai semula ialah pasaran yang berkembang pesat secara keseluruhan yang dijangka mencapai jualan $70 bilion menjelang 2027, daripada jualan $44 bilion pada 2023, kata laporan itu. Sebanyak 75% pengguna telah membeli-belah, atau terbuka untuk membeli-belah, untuk pakaian terpakai – dan permintaan hanya meningkat semasa wabak.

Dalam kalangan Generasi Zer yang memfokuskan nilai dan kemampanan, pertalian untuk membeli pakaian yang bukan baharu amat kukuh, dengan 83% pembeli yang lebih muda telah membeli-belah atau terbuka untuk membeli pakaian terpakai, menurut laporan itu.

James Reinhart, Ketua Pegawai Eksekutif ThredUp, berkata faktor makro-ekonomi yang sukar, termasuk inflasi berterusan dalam barangan pengguna, telah membantu memacu lebih banyak momentum dalam pasaran.

Pada masa sama, beliau berkata inflasi juga telah menaikkan harga walaupun untuk barangan terpakai. “Harga meningkat secara meluas sama seperti di tempat lain dalam runcit,” katanya.

Dalam persekitaran ini, beliau berkata pembeli terpakai terlalu menumpukan pada nilai, terutamanya apabila membeli pakaian, dan jenama pertengahan berada di tempat manis ini. Antara jenama tersebut, laporan itu menunjukkan 30% daripada 20 teratas menawarkan program jualan semula mereka sendiri.

Neil Saunders, pengarah urusan dengan GlobalData, berkata peruncit tradisional bertindak balas terhadap permintaan dengan memasuki segmen jualan semula dan benar-benar memacu pasaran ke hadapan.

“Kami menjangkakan peningkatan penggunaan dalam peruncitan kerana barangan terpakai semakin menjadi gaya hidup pengguna,” katanya. Laporan itu berkata sebanyak 88 jenama melancarkan program jualan semula khusus mereka sendiri tahun lepas, peningkatan 244% daripada 2021.

Pesaing ThredUp Poshmark berkata jenama peringkat pertengahan seperti Nike, Free People, Zara dan J. Crew adalah antara label yang paling dicari pada bulan Mac di platformnya.

“Dalam persekitaran yang sering dipenuhi dengan kemewahan, dahulunya terdapat sedikit stigma mengenai pemakaian jenama pertengahan, tetapi kini lebih fleksibel untuk mengatakan seluar kargo rendah anda adalah daripada J. Crew daripada mengatakan anda sedang memakai beg galas Prada,” kata Chloe Baffert, pakar perdagangan dan kurasi di Poshmark

Beliau berkata jenama pasaran massa mampu milik sedang merombak gaya mereka dan memanfaatkan media sosial dengan berkesan untuk menunjukkan cara mereka kekal lebih selaras dengan trend terkini.

“Ia adalah hak yang membanggakan [for consumers] untuk mengatakan anda mengikut trend dan mengikut bajet,” katanya.

result shp

pengeluaran sidney ini hari

totobet sdy 2023

keluar hongkong malam ini

totober sgp