JPMorgan menamatkan kerja jauh untuk pegawai bank kanan
slot online

JPMorgan menamatkan kerja jauh untuk pegawai bank kanan


New York
Perniagaan CNN

Bank terbesar di Amerika menamatkan kerja hibrid era pandemik untuk kakitangan kanannya.

“Pemimpin kami memainkan peranan penting dalam mengukuhkan budaya kami dan menjalankan perniagaan kami,” kata JPMorgan Chase kepada kakitangan dalam memo. “Mereka perlu kelihatan di atas lantai, mereka mesti bertemu dengan pelanggan… dan mereka harus sentiasa boleh diakses untuk maklum balas segera dan mesyuarat yang tidak diingini.”

Gergasi Wall Street seperti JPMorgan telah menjadi antara penyokong paling lantang untuk kembali ke rejimen pejabat pra-pandemi. Itu benar walaupun pada musim luruh tahun 2020, sebelum varian Covid baharu muncul dan menghalang pelan back-to-office bank.

Tetapi apabila kadar jangkitan telah menurun, bos di seluruh Corporate America telah gatal untuk mendapatkan kakitangan mereka kembali di bawah satu bumbung.

Walaupun masih tiada cara standard untuk mengukur tahap penuh kerja jauh, satu laporan daripada Kastle Systems, yang mengendalikan mesin keselamatan leret kad, mengatakan bahawa purata kadar penghunian pejabat mingguan pada akhir Mac di bandar paling ramai penduduk AS ialah 49% daripada tahap pra-pandemik.

JPMorgan berkata ia akan mengekalkan pilihan kerja hibrid untuk beribu-ribu pekerja yang dikehendaki mempunyai tiga hari di pejabat. Dalam memo itu, bank mengeluarkan amaran kepada kakitangan yang bergelut untuk mencapai tahap minimum itu.

“Terdapat sebilangan pekerja yang tidak memenuhi jangkaan kehadiran di pejabat mereka, dan itu mesti berubah,” nota itu berbunyi, sambil menambah bahawa pengurus akan bertanggungjawab untuk mengambil “tindakan pembetulan” jika pekerja tidak mematuhinya.

Satu lagi motivasi untuk JPMorgan: Setahun yang lalu, bank itu melancarkan reka bentuk untuk ibu pejabat global baharu di New York. Pencakar langit 60 tingkat itu disebut-sebut sebagai “menara elektrik terbesar di bandar ini dengan pelepasan operasi sifar bersih.” Apabila ia dibuka pada 2025, ia akan mempunyai ruang untuk 14,000 pekerja dan menawarkan ruang hijau awam yang luas di sepanjang 49th Street dan Park Avenue.

pengeluaran hk

hasil pengeluaran sidney

pengeluaran sdy

angka keluar hk mlm ini

data toto