Juruterbang tidak bertugas dalam penerbangan Barat Daya masuk untuk membantu selepas juruterbang jatuh sakit semasa terbang
slot online

Juruterbang tidak bertugas dalam penerbangan Barat Daya masuk untuk membantu selepas juruterbang jatuh sakit semasa terbangCNN

Seorang juruterbang yang tidak bertugas yang merupakan penumpang dalam penerbangan Southwest Airlines melangkah masuk untuk membantu kru penerbangan selepas salah seorang juruterbang yang bertugas mengalami kecemasan perubatan di pertengahan penerbangan.

Insiden itu bermula tidak lama selepas Penerbangan 6013 ke Columbus, Ohio, berlepas dari Las Vegas Rabu, kata Southwest Airlines. Salah seorang juruterbang “memerlukan rawatan perubatan,” kata syarikat penerbangan itu.

“Seorang Juruterbang bertauliah dari syarikat penerbangan lain, yang berada di dalam pesawat, memasuki Dek Penerbangan dan membantu dengan komunikasi radio manakala Juruterbang Barat Daya kami menerbangkan pesawat itu,” kata jurucakap syarikat penerbangan Chris Perry. “Kami amat menghargai sokongan dan bantuan mereka.”

Seorang jururawat yang turut berada di dalam pesawat membantu menjaga juruterbang itu, kata syarikat penerbangan itu, tanpa memberikan butiran lanjut mengenai keadaan juruterbang itu.

“Kapten menjadi hilang upaya semasa dalam perjalanan. Dia berada di belakang pesawat sekarang dengan seorang pramugari, tetapi kami perlu membawanya ke ambulans dengan segera,” seorang anggota kru penerbangan kedengaran berkata dalam audio kawalan trafik udara dari LiveATC.net.

“Adalah prosedur standard untuk Krew Penerbangan kami meminta bantuan daripada kakitangan perubatan dalam perjalanan semasa acara perubatan dalam penerbangan yang melibatkan Pelanggan, situasi ini kebetulan melibatkan salah seorang Pekerja kami,” kata syarikat penerbangan itu.

Data dari tapak penjejakan penerbangan FlightAware.com menunjukkan pesawat itu berada di udara selama kira-kira 1 jam 17 minit. Selepas selamat kembali ke Las Vegas, kru sandaran menaiki pesawat dan penerbangan diteruskan ke Columbus seperti yang dirancang, kata syarikat penerbangan itu.

Pentadbiran Penerbangan Persekutuan akan menyiasat kejadian itu, katanya.

totbet sgp

lihat pengeluaran sydney

sidney hari ini

angka hasil hk

totobet net singapore