Kotoran, kotoran, busuk dan funk: Tween boys ialah pasaran terhangat penjagaan kulit
slot online

Kotoran, kotoran, busuk dan funk: Tween boys ialah pasaran terhangat penjagaan kulit


New York
CNN

Semak lorong di Walmart, Target atau kedai ubat kejiranan anda dan anda akan dapati ia penuh dengan haruman, berbuih, melembap, menggelegak – malah berkilauan – pembersih muka dan badan untuk kanak-kanak dan orang dewasa.

Tetapi, sehingga baru-baru ini, terdapat kekurangan produk yang menyasarkan keperluan penjagaan kulit bagi satu demografi utama – antara lelaki.

“Ia adalah ruang putih yang besar di pasaran,” kata Carson Kitzmiller, penganalisis kecantikan dan penjagaan diri kanan dengan firma penyelidikan pasaran Mintel. Ia adalah satu peluang yang terlepas, katanya, kerana “kami melihat remaja lelaki menjadi lebih berminat dengan keperluan penjagaan kulit mereka sendiri berbanding masa lalu dan mereka benar-benar bersandar padanya,” katanya.

Segelintir syarikat butik dan usahawan telah melihat jurang itu dan, dengan ketiadaan jenama besar, cuba mengisinya. Sebahagian daripada mereka adalah ibu.

Dr. Sheilagh Maguiness berkata kekurangan produk untuk keperluan pembersihan dan kebersihan yang berkembang untuk dua anak lelakinya, berumur sembilan dan 11 tahun, memberi inspirasi kepadanya untuk membangunkan Stryke Club.

Maguiness, pakar dermatologi pediatrik yang diperakui oleh lembaga, dan tiga pengasas bersama lain melancarkan jenama penjagaan kulit lelaki pada 2020, pada kemuncak wabak itu. Rangkaian mampu milik, yang termasuk pencuci muka, pencuci badan, pelembap dan rawatan jerawat topikal berharga di bawah $25, dilancarkan ke kedai Sasaran dan dalam talian pada tahun berikutnya.

“Walmart kemudian datang kepada kami menyedari terdapat jurang ini dalam pasaran dan menjemput kami,” katanya. “Jualan kami telah meningkat sebanyak 45% tahun ke tahun sejak 2020, dan jualan laris kami untuk 2023 diunjurkan sekitar $3 juta.”

Namun, Stryke Club, yang dikatakan Maguiness menggunakan bahan lembut yang tidak akan merengsakan kulit muda, kekal sebagai salah satu daripada beberapa jenama untuk pengguna lelaki berumur 7 hingga dewasa muda, manakala rak kedai terus melimpah dengan pilihan untuk keperluan kanak-kanak perempuan.

“Sama ada kulit sensitif muda, atau jerawat, ekzema atau cukur pertama mereka, kanak-kanak lelaki mempunyai keperluan kulit yang khusus,” kata Maguiness. “Kami juga perlu membantu mereka mengatasi stigma ini tentang menjadi budak lelaki dan melibatkan diri dalam penjagaan diri.”

Pasaran produk penjagaan diri secara keseluruhan di AS berjumlah lebih daripada $25 bilion setiap tahun (mengikut firma penyelidikan pasaran NPD), tetapi sangat sedikit yang memenuhi keperluan kanak-kanak lelaki.

Kekosongan itu ada kerana jenama penjagaan badan sebahagian besarnya mengutamakan pembeli wanita walaupun beberapa jenama indie atau butik memperjuangkan dandanan lelaki dewasa – Harry’s, Dollar Shave Club, Bevel – telah terbukti kejayaan besar.

Menurut Dr. Rhonda Klein, ahli dermatologi yang diperakui oleh lembaga, “Jenama mengikuti kuasa berbelanja, dan sehingga baru-baru ini kanak-kanak lelaki tidak begitu berminat dalam penjagaan kulit,” kata Klein. “Lebih mudah untuk melabur dalam produk dan pemasaran ke arah khalayak yang mencarinya.”

Tetapi kanak-kanak lelaki yang lebih tua menjadi lebih sedar dan melabur dalam keperluan penjagaan peribadi mereka terima kasih sebahagian besarnya kepada pengaruh media sosial.

“Media sosial mempunyai perangkapnya [but] ia juga telah membawa penjagaan kulit kepada perbualan arus perdana merentas jantina dan umur,” kata Dr. Deanne Mraz Robinson, penolong profesor klinikal dermatologi di Hospital Yale New Haven.

“Secara lebih baik atau lebih teruk, ia juga membawa penampilan luaran kami kepada khalayak yang lebih besar berbanding sebelum ini, sesuatu yang pada pendapat saya membuatkan semua orang, termasuk remaja dan remaja lelaki, menjadi lebih sedar dan lebih mengambil berat tentang rupa kulit mereka,” katanya.

Julie Bowen dan Jill Biren berkawan dahulu sebelum mereka menjadi rakan kongsi perniagaan melalui usaha bersama untuk menyediakan anak lelaki mereka produk penjagaan kulit yang sebenarnya mereka teruja untuk menggunakannya.

Pada bulan Januari, Bowen dan Biren melancarkan jenama langsung kepada pengguna JB SKRUB, koleksi lima produk (berharga $16 hingga $20) – pencuci muka, losyen muka, pencuci badan, penyembur badan dan pad lap muka kawalan minyak – dirumus dan dibungkus untuk kanak-kanak lelaki berumur 10 hingga 16 tahun.

“Kami bertemu ketika anak lelaki kami di sekolah rendah bersama-sama. Saya dan Jill berada di majlis hari jadi bersama-sama dan mula bercakap tentang mengapa tidak ada produk badan untuk anak lelaki kami yang tidak terlalu wangi,” kata Bowen, seorang ibu kepada tiga anak lelaki remaja. Jill cakap mari kita buat sesuatu.”

Jika nama Bowen kelihatan biasa, itu kerana dia seorang pelakon, penerbit dan pengarah, mungkin paling terkenal kerana membintangi Claire Dunphy dalam sitkom ABC “Keluarga Moden.”

Biren, ibu kepada anak lelaki berusia belasan tahun dan remaja, adalah bekas eksekutif Conde Nast lama, yang mengetuai kempen pemasaran untuk syarikat kecantikan dan fesyen.

  Pengasas bersama JB SKRUB Julie Bowen, kiri, dan Jill Biren, kanan.

Bowen dan Biren berkata mereka mahu produk mereka membantu mengubah pendekatan yang diterima pakai oleh remaja lelaki dan remaja lelaki dalam hal kebersihan diri.

“Biasanya dalam kebanyakan isi rumah, kanak-kanak lelaki sama ada menggunakan apa sahaja produk yang dibeli oleh ibu bapa atau saudara perempuan mereka,” kata Bowen. “Jadi sama ada ia berbau seperti strawberi atau terlalu kebudak-budakan, atau tidak bertemu mereka di mana mereka berada dari segi bagaimana kulit dan badan mereka berkembang apabila akil baligh.”

“Matlamat kami dengan JB SKRUB adalah untuk memudahkan. Bahasa yang mudah dan terus terang, bahan yang bersih dan mampan serta pembungkusan yang mudah digunakan,” katanya.

Wanita itu memulakan perniagaan dan mengambil masa tiga tahun untuk membangunkan produk, bekerja secara berunding dengan pakar penjagaan kulit. Produk dibuat dengan bahan yang bersih. Pencuci badan, sebagai contoh, mengandungi ekstrak chia eed prebiotik, yang bertindak sebagai bahan anti-radang dan anti-mikrob, kata Biren.

Bowen berkata pembungkusan itu juga dibangunkan dengan mengambil kira pengguna akhir dan kemampanan. “Kami meletakkan losyen muka dalam tiub pam dan bukannya balang untuk memudahkan kanak-kanak lelaki menggunakannya,” katanya. Jenama itu juga dijangka melancarkan pengisian semula produk akhir tahun ini.

Wanita-wanita itu berharap untuk akhirnya mendapatkan JB SKRUB ke kedai runcit.

“Kami mempunyai bukti konsep dan kami tahu kami sedang menangani keperluan dalam pasaran,” kata Bowen, yang mengunjurkan jualan mencecah tujuh angka menjelang akhir tahun pertama.

singapore result hari ini

sdy hari ini

result sydney

hongkong hari ini keluar

keluarann hk