Lelongan hartanah Murdaugh adalah ‘lelongan terbesar’ yang pernah dilihat oleh rumah lelong
slot online

Lelongan hartanah Murdaugh adalah ‘lelongan terbesar’ yang pernah dilihat oleh rumah lelongCNN

Payung itu sekali lagi jatuh dengan keputusan dalam kisah keluarga Murdaugh – tetapi kali ini di tangan pelelong, bukan hakim.

Pada hari Khamis, orang ramai dari seluruh Tenggara berkumpul untuk lelongan barangan yang asalnya di dalam rumah Murdaughs di Colleton County, Carolina Selatan, yang merupakan harta perburuan yang dipanggil Moselle.

Lelongan itu, yang diadakan kira-kira 100 batu jauhnya di Liberty Auction di Georgia, berlangsung selama enam jam, dan Steven Dugger, pelelong yang mengendalikan penjualan, memberitahu CNN bahawa acara itu adalah “lelongan terbesar yang pernah saya lihat di sini dengan pasti.”

Pemilik Liberty Auction Lori Mattingly bersetuju, memberitahu CNN bahawa untuk firma itu, lot Murdaugh adalah “lot terbesar yang pernah dijual … dengan lot.”

Hartanah itu menjadi nama biasa semasa perbicaraan televisyen nasional pemiliknya, Alex Murdaugh, seorang bekas peguam, yang dijatuhi hukuman penjara seumur hidup awal bulan ini kerana menembak dan membunuh isteri dan anak lelakinya di sana.

Pembidaan bermula selepas jam 4 petang di dalam bilik yang penuh sesak. Dan apabila lelongan akhirnya tamat pada pukul 10:30 malam, semua barangan Murdaugh telah dijual.

Ia akan mengambil masa beberapa hari untuk membuat perakaunan penuh jualan tetapi beberapa item dijual untuk jumlah yang menarik perhatian. Cawan Yeti, yang biasanya dijual pada harga $35, dijual pada harga $400, menurut Mattingly. Sebuah koozie bir dijual pada harga $500, manakala tanduk yang dipasang berharga $10,000 dan set perabot berharga $30,000.

Jualan itu juga termasuk katil, peti, meja, kerusi, pembuat popcorn, dan bingkai gambar yang pernah digantung di dinding ladang Moselle, bersama-sama dengan rak besar peralatan memburu. Buku Robert Daley “Man with A Gun,” cerita tentang seorang lelaki yang melakukan pembunuhan tidak sengaja, juga antara barangan yang dijual.

Mattingly menyifatkan adegan pembidaan sebagai “membeli kegilaan”. Pembida “hanya berazam untuk mendapatkan apa yang mereka mahu,” katanya.

“Itu hanya membuktikan orang ramai mempunyai lebih banyak wang daripada akal,” tambahnya.

Orang ramai mula beratur di rumah lelong di Pembroke, Georgia, enam jam sebelum jualan, meluahkan rasa ingin tahu dan sedih terhadap mangsa yang ditinggalkan berikutan jenayah Murdaugh. Pengunjung berkeliaran dari meja ke meja, tertanya-tanya dengan kuat tentang harta benda keluarga itu.

Seorang wanita yang telah menghadiri perbicaraan Murdaugh adalah salah seorang yang pertama dalam barisan untuk lelongan. “Kami telah melabur dalam keluarga dan perbicaraan dan mengikutinya dengan sangat dekat,” kata Mary Landrum dari Augusta, Georgia. “Saya fikir mempunyai sekeping peringatan itu akan menjadi menarik.”

Dia berkata dia berharap kebanyakan wang itu akan dikembalikan kepada mangsa Murdaugh.

Debbie Diz, seorang lagi peserta lelongan, turut mengikuti perbicaraan dengan teliti. “Kami berada di sini dengan harapan untuk mendapat kenang-kenangan mengenai peristiwa bersejarah ini,” kata Diz. Dia berkata keseluruhan perbicaraan itu “sedih,” dan “juri mungkin mencapai keputusan yang betul.”

Isteri Murdaugh, Maggie, dan anak lelaki, Paul, ditemui mati ditembak di harta tanah Moselle pada 7 Jun 2021. Dia menegaskan bahawa dia tidak membunuh mereka. Pendakwa raya berhujah bahawa Murdaugh melakukan pembunuhan itu untuk mengalih perhatian dan melengahkan penyiasatan terhadap rentetan panjang jenayah kewangan dan pembohongannya.

Murdaugh, yang pernah menjadi peguam terkemuka South Carolina, dijatuhi hukuman penjara seumur hidup dua kali berturut-turut atas pembunuhan itu. Dia merayu sabitan itu. Dia juga telah didakwa atas dakwaan jenayah kewangan lain yang masih belum dibicarakan.

Orang ramai yang ramai berkumpul di rumah Lelong Liberty disambut oleh seorang lelaki yang menjual pecan dan sayur-sayuran yang ditanamnya dan sebuah gerai konsesi di belakang bilik di mana anjing panas dan teh manis dijual.

Lane Leopard, pemilik salon Savannah yang dibesarkan tidak jauh dari tempat tinggal Murdaughs, adalah salah seorang pembida awal. Dia memberitahu CNN bahawa dia telah mencari kepala rusa untuk menghiasi salunnya.

“Apabila saya mendengar tentang ini, saya fikir, ‘Nah, baguslah, dapatkan satu dari rumah Murdaugh,'” katanya, sambil menambah dia “berfikir ia akan menjadi keren untuk memberitahu pelanggan kami, ‘Hei, dari situlah ia datang. .’”

Terlihat teruja dengan kepala rusa yang dibelinya di lelongan, Leopard berkata, “Saya teruja. Saya telah cuba Snapchat semua rakan saya seperti, ‘Lihat, saya mendapatnya, saya melakukannya.’ Saya mempunyai misi. Saya datang, dan saya melakukannya.’”

Hadirin Korri Ray mengulas tentang tipu muslihat menyaksikan kejatuhan keluarga kaya daripada rahmat.

“Ini adalah keluarga yang memiliki semuanya. Mereka mempunyai dunia di hujung jari mereka,” kata Ray, seorang penduduk Savannah. “Untuk melihat beberapa harta benda mereka yang paling berharga – saya tahu bahawa bantal bermonogram Maggie [were sold] – bagi saya itu sangat menyedihkan … bahawa bantal monogram seseorang sedang dilelong.”

totobet net sgp

result sdy

totobet sdy 2023

data pengeluaran hongkong hari ini

data.hk.4d