Lori Vallow Daybell: Kenyataan pembukaan ditetapkan hari ini dalam perbicaraan ibu Idaho yang dituduh membunuh anak-anaknya dan bersubahat membunuh bekas isteri suami
slot online

Lori Vallow Daybell: Kenyataan pembukaan ditetapkan hari ini dalam perbicaraan ibu Idaho yang dituduh membunuh anak-anaknya dan bersubahat membunuh bekas isteri suami



CNN

Kenyataan pembukaan ditetapkan bermula Isnin dalam perbicaraan seorang ibu Idaho yang dituduh membunuh dua anaknya dan bersubahat membunuh bekas isteri suaminya sebagai sebahagian daripada kepercayaan agamanya yang pelik.

Lori Vallow Daybell didakwa dengan dua pertuduhan pembunuhan tahap pertama dan tiga pertuduhan konspirasi dalam kematian serta pencurian besar kerana mengutip faedah kerajaan bagi pihak anak-anaknya selepas mereka dibunuh, kata dakwaan.

Dia mengaku tidak bersalah atas semua pertuduhan. Pemilihan juri telah berlangsung minggu lepas.

Kes sensasi, yang dipaparkan dalam dokumentari jenayah benar Netflix tahun lepas, melibatkan kematian beberapa ahli keluarga dan mendakwa Vallow Daybell dan suaminya mempunyai kepercayaan agama apokaliptik.

Dua daripada anaknya daripada perkahwinan terdahulu, Tylee Ryan, 17, dan Joshua “JJ” Vallow, 7, kali terakhir dilihat pada hari yang berbeza pada September 2019. Tidak lama selepas itu, dia berkahwin dengan Chad Daybell, yang bekas isterinya Tammy Daybell telah meninggal dunia beberapa kali. minggu sebelumnya.

Pada akhir November 2019, saudara-mara meminta polis di Rexburg, Idaho, untuk melakukan pemeriksaan kebajikan ke atas JJ kerana mereka tidak bercakap dengannya baru-baru ini. Polis tidak menemuinya di rumah keluarga itu tetapi melihat Vallow Daybell dan Daybell, yang berkata JJ tinggal bersama rakan keluarga di Arizona, menurut pihak berkuasa.

Apabila polis kembali keesokan harinya untuk menyampaikan waran geledah, pasangan itu telah tiada. Mereka akhirnya ditemui di Hawaii pada Januari 2020.

Pada Jun 2020, pegawai penguatkuasa undang-undang menemui mayat Tylee dan JJ di harta Daybell di Fremont County, Idaho, dan Vallow Daybell dan Daybell telah didakwa atas tuduhan membunuh pada Mei 2021.

Menurut dakwaan, Daybell, Vallow Daybell dan abangnya Alex Cox berpakat untuk membunuh anak-anak dan bekas isteri Daybell.

Dakwaan itu menyatakan Vallow Daybell dan Daybell “menyokong dan mengajar kepercayaan agama untuk tujuan membenarkan” pembunuhan JJ, Tylee dan Tammy Daybell. Khususnya, Daybell dan Vallow Daybell bertukar-tukar teks mengenai Tammy Daybell “berada di Limbo” dan “dirasuk roh bernama Viola,” menurut dakwaan.

Mereka yang rapat dengan pasangan itu berkata mereka telah terlibat dalam ideologi agama yang kuat.

Polis Arizona mengeluarkan rakaman kamera badan dari Januari 2019 bekas suami Vallow Daybell mengatakan dia tidak dapat berhubung dengan anak-anak. Dia berkata perkahwinan mereka telah merosot dengan cepat dan “dia fikir dia adalah makhluk yang dibangkitkan dan tuhan.”

Selain itu, Daybell telah disambungkan ke laman web prepper hari kiamat agama yang menggambarkan dirinya sebagai “siri acara kuliah yang memfokuskan pada kemandirian dan persediaan peribadi.” Penerbit tapak berkata mereka memutuskan untuk menarik kandungan yang memaparkan sama ada Daybell atau Vallow Daybell memandangkan kehilangan kanak-kanak itu.

Vallow Daybell pada mulanya diputuskan tidak sihat dari segi mental untuk dibicarakan, tetapi hakim membalikkan keputusan itu tahun lepas.

Percubaan Vallow Daybell dan Daybell akan diadakan secara berasingan. Vallow Daybell tidak akan menghadapi hukuman mati jika sabit kesalahan, hakim memutuskan bulan lalu. Kedua-duanya mengaku tidak bersalah atas pertuduhan itu.

Dia telah didakwa secara berasingan di Arizona dengan konspirasi untuk melakukan pembunuhan dalam kematian suaminya yang terasing pada Julai 2019, Charles Vallow. Dia maut ditembak oleh abangnya Alex Cox, yang kemudiannya meninggal dunia pada Disember 2019.

CNN telah menghubungi pihak pendakwa raya mengenai tuduhan tersebut.

resilt sgp

pengeluaran sidney berapa

totobetsdy

totobet hk hari ini

sgp hari ini yang keluar