March Madness menyampaikan siri kekecewaan untuk menghancurkan semua kurungan lelaki
slot online

March Madness menyampaikan siri kekecewaan untuk menghancurkan semua kurungan lelakiCNN

Hanya pusingan pertama telah berakhir, dan sudah March Madness telah menyampaikan beberapa kekecewaan besar.

Setakat ini, pilihan No.1 Purdue University, pilihan No.2 Arizona Wildcats dan pilihan No.4 Virginia Cavaliers telah disingkirkan secara tidak senonoh daripada kejohanan, tunduk kepada pilihan 16 Farleigh Dickinson, pilihan No.15 Princeton Tigers dan pilihan ke-13 Furman Paladins masing-masing.

Kemenangan Farleigh Dickinson 63-58 ke atas Purdue merupakan kali kedua dalam sejarah kejohanan lelaki NCAA apabila pemain pilihan No.16 menewaskan pilihan No.1, dan pemainnya membanjiri gelanggang selepas itu dalam perayaan.

“Kami hanya percaya dengan apa yang kami lakukan dan pemain kami begitu sukar dan berdaya saing,” kata ketua jurulatih FDU Tobin Anderson kepada siaran TNT.

“Saya suka lelaki kita. Mereka sukar. Mereka hebat. Mereka bermain ekor. Itu satu kemenangan yang sukar dipercayai. Memang sukar dipercayai. Kami mengejutkan dunia.”

Hanya 2.36% daripada penyertaan Permainan Cabaran Kurung Lelaki yang lengkap meramalkan kemenangan FDU ke atas Purdue, peratusan kedua terendah daripada setiap pasukan dalam padang, menurut NCAA.

Kemenangan yang mengejutkan itu juga bermakna harapan terakhir bagi sesiapa yang menyelesaikan tugas yang hampir mustahil untuk meramalkan kurungan sempurna telah dihapuskan sama sekali, kata NCAA.

Sebarang harapan untuk melengkapkan kurungan sempurna telah pun musnah pada Khamis berikutan kemenangan luar biasa Princeton 59-55 ke atas Arizona dan kemenangan menakjubkan Paladins 68-67 menentang Virginia.

Kemenangan Princeton sahaja meninggalkan hanya 0.065% kurungan lelaki yang masih utuh, daripada jutaan kurungan yang disiapkan, menurut Twitter NCAA March Madness.

“Setahun selepas semua kurungan ditewaskan pada Permainan No. 28, tiada siapa yang kekal sempurna selepas perlawanan ke-25 kejohanan itu,” kata NCAA.

Untuk sebahagian besar separuh masa pertama, keputusan telah goyah di mata pisau sebelum permulaan pantas pada separuh masa kedua meletakkan Arizona dalam kawalan.

Tetapi, ketinggalan 10 mata ketika berbaki lapan minit, skuad Harimau itu kembali ke permainan dan melengkapkan kemenangan terkenal.

Paladins juga merampas kemenangan tidak mungkin mereka selepas melengkapkan kebangkitan, mengatasi defisit 12 mata pada satu peringkat, untuk menjatuhkan Virginia.

“Anda tahu, permainan ini – menarik mungkin perkataan yang saya akan gunakan,” kata jurulatih Virginia Tony Bennett selepas itu, merenung kekalahan pasukannya.

“Anda rasa, kami mendapatnya, kami mendapatnya, dan kemudian tiba-tiba dalam notis seketika, ia berubah pada akhirnya.”

result singapore

hasil pengeluaran sdy hari ini

result sydney

hasil togeĺ hongkong

pengeluaŕan hk