McCurtain County, Oklahoma, rakaman: Gabenor menyeru 4 pegawai daerah meletakkan jawatan selepas rakaman didakwa menangkap mereka membuat kenyataan berbaur perkauman dan mengancam
slot online

McCurtain County, Oklahoma, rakaman: Gabenor menyeru 4 pegawai daerah meletakkan jawatan selepas rakaman didakwa menangkap mereka membuat kenyataan berbaur perkauman dan mengancamCNN

Gabenor Oklahoma menyeru empat pegawai McCurtain County untuk meletak jawatan selepas mengeluarkan rakaman audio rahsia yang didakwa menangkap mereka membuat kenyataan perkauman tentang membunuh orang kulit hitam dan bercakap tentang membunuh wartawan.

The McCurtain Gazette-News pada hujung minggu menerbitkan audio yang dikatakan dirakam selepas mesyuarat Lembaga Pesuruhjaya pada 6 Mac.

Akhbar itu berkata audio mesyuarat itu diperoleh secara sah, tetapi Pejabat Sheriff McCurtain County berkata dalam satu kenyataan bahawa ia dirakam secara haram dan sedang menyiasat. Pejabat sheriff juga berkata ia percaya rakaman itu telah diubah.

“Saya terkejut dan kecewa mendengar komen ngeri yang dibuat oleh pegawai di McCurtain County,” kata Gabenor Kevin Stitt dalam satu kenyataan Ahad. “Tidak ada tempat untuk retorik kebencian seperti itu di negeri Oklahoma, terutamanya oleh mereka yang berkhidmat untuk mewakili masyarakat melalui pejabat masing-masing. Saya tidak akan berdiam diri sementara ini berlaku,” kata kenyataan itu.

Gabenor menggesa agar Sheriff McCurtain County Kevin Clardy, Pesuruhjaya Daerah 2 Mark Jennings, penyiasat sherif Alicia Manning dan pentadbir penjara Larry Hendrix meletak jawatan serta-merta. Dia juga berkata dia akan meminta Biro Siasatan Negeri Oklahoma untuk meneliti kes itu.

McCurtain County terletak di tenggara Oklahoma, kira-kira 200 batu dari Oklahoma City.

Rakaman itu dibuat beberapa jam selepas wartawan Gazette-News Chris Willingham memfailkan saman terhadap pejabat sherif, Manning dan Lembaga Pesuruhjaya Daerah, mendakwa mereka telah memfitnahnya dan melanggar hak sivilnya, lapor akhbar itu.

Dalam rakaman itu, Manning bercakap tentang keperluan untuk pergi berhampiran pejabat akhbar itu dan menyatakan kebimbangan tentang apa yang akan berlaku jika dia terserempak dengan Willingham, lapor Oklahoman, memetik laporan tambahan dari Gazette-News.

Menurut laporan Oklahoman, Jennings berkata, “Oh, anda bercakap tentang anda tidak boleh mengawal diri anda?” dan Manning menjawab: “Ya, saya tidak bimbang tentang apa yang dia akan lakukan kepada saya. Saya bimbang apa yang saya boleh lakukan kepadanya. Papa saya akan menyebat a**nya, akan mengelapnya dan menggunakan dia untuk kertas tandas … jika ayah saya tidak digilis kenderaan, dia akan berada di bawah sana.”

Jennings menjawab bahawa bapanya pernah kecewa dengan sesuatu yang diterbitkan oleh akhbar itu dan “mula pergi ke sana dan membunuhnya sahaja,” menurut Gazette-News.

“Saya tahu di mana dua lubang besar dan dalam berada di sini jika anda memerlukannya,” kata Jennings. Clardy, sheriff, didakwa mengatakan dia mempunyai peralatan itu.

“Saya ada jengkaut,” Clardy dituduh berkata semasa perbincangan. “Nah, ini sudah digali terlebih dahulu,” kata Jennings.

Di bahagian lain rakaman itu, pegawai menyatakan kekecewaan kerana orang kulit hitam tidak lagi boleh dihukum mati, menurut akhbar itu.

CNN belum dapat mengesahkan kesahihan rakaman itu atau mengesahkan siapa yang mengatakan apa. CNN telah menghubungi keempat-empat pegawai daerah untuk mendapatkan komen.

Willingham dan bapanya Bruce Willingham, penerbit akhbar itu, telah dinasihatkan untuk meninggalkan bandar buat sementara waktu, lapor sekutu CNN KJRH.

“Selama hampir setahun, mereka telah mengalami ugutan, ejekan dan gangguan semata-mata berdasarkan usaha mereka untuk melaporkan berita untuk McCurtain County,” Kilpatrick Townsend, firma guaman yang mewakili keluarga Willingham, memberitahu CNN dalam satu kenyataan.

Pejabat Syerif Daerah McCurtain berkata dalam satu kenyataan Isnin bahawa terdapat “penyiasatan berterusan terhadap pelbagai pelanggaran penting” Akta Keselamatan Komunikasi Oklahoma, yang menjadikannya “haram untuk merakam perbualan secara rahsia di mana anda tidak terlibat dan tidak mempunyai persetujuan sekurang-kurangnya salah satu daripada pihak yang terlibat.” Ia juga berkata rakaman itu masih belum “disahkan atau disahkan dengan sewajarnya.”

“Maklumat awal kami menunjukkan bahawa media yang mengeluarkan rakaman audio sebenarnya telah diubah. Motivasi untuk berbuat demikian masih tidak jelas pada ketika ini. Perkara itu sedang giat disiasat,” kata kenyataan itu.

Pejabat Peguam Negara Oklahoma telah menerima rakaman audio dan sedang menyiasat, kata Pengarah Komunikasi Phil Bacharach.

FBI tidak akan mengesahkan atau menafikan sama ada ia terlibat dalam penyiasatan itu, dengan jurucakap Kayla McCleery berkata adalah dasar agensi untuk tidak mengulas.

result shp

pengeluaran angka sidney

keluaran sydney

data pengeluaran hongkong hari ini

keluaran hk malam ini