Michael Lerner, pelakon ‘Barton Fink’ dan ‘Elf’, meninggal dunia pada usia 81 tahun
slot online

Michael Lerner, pelakon ‘Barton Fink’ dan ‘Elf’, meninggal dunia pada usia 81 tahunCNN

Michael Lerner, pelakon watak veteran yang menerima pencalonan Oscar untuk persembahannya sebagai ketua studio yang sombong dalam filem 1991 “Barton Fink,” telah meninggal dunia, anak saudaranya, pelakon Sam Lerner, mengumumkan dalam satu catatan di media sosial. Dia berumur 81 tahun.

“Kami kehilangan seorang legenda malam tadi,” tulis Sam Lerner di Instagram Ahad. “Sukar untuk diungkapkan dengan kata-kata betapa cemerlang bapa saudara saya Michael, dan betapa berpengaruhnya dia kepada saya. Kisah-kisahnya sentiasa memberi saya inspirasi dan membuatkan saya jatuh cinta dengan lakonan. Dia adalah lelaki yang paling hebat, paling yakin, berbakat, dan hakikat bahawa dia adalah darah saya akan sentiasa membuatkan saya berasa istimewa. Semua orang yang mengenalinya tahu betapa gilanya dia— dengan cara yang terbaik. Saya sangat bertuah kerana dapat meluangkan banyak masa dengannya, dan kami semua bernasib baik kerana kami dapat terus menonton karyanya sepanjang masa. RIP Michael, nikmati cerut Cuba anda tanpa had, kerusi empuk dan maraton filem tanpa had.”

Tiada butiran lanjut mengenai kematian Lerner diberikan. CNN telah menghubungi wakil Michael dan Sam Lerner untuk mendapatkan ulasan lanjut.

Michael Lerner dilahirkan di Brooklyn, New York pada tahun 1941 dan belajar drama di Kolej Brooklyn. Dia kemudiannya memperoleh biasiswa Fulbright dan menghabiskan dua tahun di London sebelum dia dijemput untuk menyertai Teater Konservatori Amerika di San Francisco. Dia ditemui oleh ejen di San Francisco yang membawanya ke Los Angeles di mana kerjaya Hollywoodnya bermula.

Dengan kredit filem dan televisyen sejak tahun 1960-an, kerjaya Lerner di Hollywood menjangkau beberapa dekad. Karya terawalnya sepanjang tahun 60-an dan 70-an termasuk penampilan di rancangan televisyen seperti “The Doris Day Show,” “The Bob Newhart Show” dan “M*A*S*H.”

Filem pertamanya muncul pada tahun 1970 sebagai watak Leo dalam “Alex in Wonderland” bersama Donald Sutherland dan Ellen Burstyn. Lerner terus muncul dalam filem seperti “The Ski Bum,” “The Candidate,” dan “Outlaw Blues.”

Pelakon itu muncul dalam beberapa episod “Hill Street Blues” dan “Melba” pada pertengahan 80-an sebelum dia membintangi “Barton Fink” pada tahun 1991. Persembahannya sebagai eksekutif studio Jack Lipnick, yang mana dia membintangi bersama John Turturro, John Goodman dan Judy Davis, memperolehnya pencalonan Oscar untuk pelakon pembantu terbaik.

“Saya membaca skrip, dan anda hanya tahu tulisan yang bagus. Ia ditulis dengan cemerlang, dan saya baru mengetahuinya,” kata Lerner pada 2016 mengenai skrip “Barton Fink”, sambil menambah bahawa semasa uji bakatnya di hadapan pengarah Joel dan Ethan Coen, “Saya melakukan monolog dengan cara yang saya mahu melakukannya. dan saya hanya berjalan dari bilik dan itu sahaja. Dan Joel dan Ethan hanya duduk di sudut hanya ketawa dan ketawa dan itu sahaja.”

Pada tahun 1995, Lerner membintangi drama CBS “Courthouse” sebagai Hakim Myron Winkleman, yang berlangsung selama satu musim. Dia meneruskan watak sebagai ayah Cher Horowitz, Mel Horowitz selama satu musim dalam siri televisyen “Clueless” 1996 yang diilhamkan oleh filem yang sangat berjaya dengan nama yang sama dibintangi oleh Alicia Silverstone.

Sepanjang aughts dan 2010’s, Lerner muncul sebagai Fulton dalam klasik percutian “Elf” bersama Will Farrell, dan dalam rancangan TV seperti “Law and Order: SVU,” “The Good Wife” dan “Glee.”

keluaran sgp result

pengeluaran pengeluaran sidney

totobet syd

totobet net singapura hari ini