Pasangan Florida telah diculik di Haiti dan kekal ditahan dengan wang tebusan, kata keluarga
slot online

Pasangan Florida telah diculik di Haiti dan kekal ditahan dengan wang tebusan, kata keluargaCNN

Sepasang suami isteri Florida telah diculik di Haiti dan kekal ditawan di bawah tuntutan wang tebusan, kata ahli keluarga, yang meminta bantuan dan menekan pegawai AS untuk mencari mereka.

Abigail dan Jean-Dickens Toussaint, kedua-duanya berusia 33 tahun, diculik pada 18 Mac di sekitar Port-au-Prince, ibu negara negara itu, menurut kenyataan daripada keluarga mereka yang diberikan kepada CNN.

“Sila kongsikan ini dan sampaikan berita ini sebanyak yang anda boleh,” kata kenyataan itu, berharap kedua-duanya selamat kembali “kepada anak dan keluarga mereka.”

Jurucakap Jabatan Negara AS memberitahu CNN bahawa mereka “mengetahui laporan dua warga AS hilang di Haiti.”

“Apabila seorang warga AS hilang, kami bekerjasama rapat dengan pihak berkuasa tempatan semasa mereka menjalankan usaha mencari mereka, dan kami berkongsi maklumat dengan keluarga mengikut kemampuan kami,” kata jurucakap itu. “Kami tidak mempunyai apa-apa lagi untuk dikongsi pada masa ini.”

Pasangan itu pergi ke Haiti untuk melawat keluarga dan menghadiri perayaan tetapi telah diculik dalam perjalanan bas mereka dari Port-au-Prince, menurut seorang wanita bernama Christie, mendakwa sebagai anak saudara mangsa.

“Mereka menghentikan bas di perhentian dan kemudian meminta rakyat Amerika turun dari bas dan pengiring mereka keluar dari bas, dan kemudian mereka membawa mereka,” katanya kepada sekutu CNN WPLG.

Penculik meminta $6,000 untuk pembebasan pasangan itu, tetapi selepas keluarga membayar, penculik menaikkan wang tebusan, lapor WPLG.

“Sebaik sahaja kami menghantar wang itu, mereka cuba menaikkan harga kepada $200,000 setiap orang dan kami tidak mempunyai wang jenis itu,” kata Christie kepada WPLG.

CNN telah menghubungi pihak berkuasa di Haiti untuk mendapatkan maklumat lanjut tetapi tidak menerima maklum balas.

resul sgp.

pengeluaran sidney

totobet sydney

info hk hari ini

pengeluaran singapore