Pasukan besbol ini memilih ikan paus yang meletup sebagai identiti baharunya
slot online

Pasukan besbol ini memilih ikan paus yang meletup sebagai identiti baharunyaCNN

Untuk empat perlawanan sahaja, Eugene Emeralds akan menjenamakan semula dan menjadi Eugene Exploding Whales.

Ya, anda membacanya dengan betul.

Pada bulan April dan Mei, pasukan besbol liga kecil berkata ia akan mengambil “identiti alternatif” dan menjual jersi yang mengandungi ikan paus yang menggenggam sebatang dinamit untuk ukuran yang baik.

Identiti itu merujuk kepada peristiwa terkenal yang berlaku pada tahun 1970 di bandar bersebelahan Florence, Oregon, di mana pegawai bandar memutuskan bahawa cara terbaik untuk melupuskan paus sperma 45 kaki, lapan tan yang dibasuh adalah … meletupkannya dengan dinamit.

Keputusan? Sama sekali tidak mengejutkan, “semua orang di tempat kejadian diselaputi zarah kecil ikan paus mati,” kerana “ketulan besar lemak ikan paus jatuh ke mana-mana,” menurut laporan dari KATU News, yang merakamkan kejadian itu secara keseluruhannya.

Walaupun pegawai berharap “ia akan menghasilkan kepingan kecil untuk dimakan oleh haiwan,” mereka ditinggalkan dengan kenderaan yang rosak dan kepingan besar bangkai haiwan yang kemudiannya perlu mereka tanam.

Eugene Emeralds memutuskan untuk meninjau semula kejadian dramatik dalam sejarah Oregon ini dengan harapan bahawa “ia boleh membawa kesedaran kepada bukan sahaja perubahan iklim, tetapi kesannya terhadap corak penghijrahan ikan paus juga,” menurut kenyataan akhbar.

“Identiti alternatif adalah lebih daripada sekadar menggunakan logo berbeza untuk sehari. Ini mengenai menerima idea dan mengubah identiti pasukan sepenuhnya. Daripada jersi hinggalah kepada hiasan stadium, ia adalah satu rombakan lengkap yang diharapkan oleh peminat,” tambah kenyataan akhbar itu.

“Ia membantu membawa kesedaran dan menarik perhatian kepada identiti, yang boleh digunakan untuk membantu membawa perubahan positif. The Emeralds mempunyai pengalaman hebat bekerja dengan bandar untuk mencipta identiti alternatif yang luar biasa ini, dan kami berharap ini akan membawa pengiktirafan kepada bandar besar Florence.”

ahli majlis bandar Florence Jo Beaudreau berkata penghormatan jenama semula sementara kepada paus yang meletup “adalah pengajaran dan pembelajaran daripada kesilapan kita. Ia adalah satu cara untuk meningkatkan pelbagai jalan pembangunan ekonomi untuk komuniti kita, meraikan alam semula jadi dan persekitaran kita serta prosesnya.”

Beaudreau menambah: “Ia telah mengubah malapetaka menjadi legenda tempatan dan di seluruh dunia, ia menghormati sejarah kita, malah yang tidak masuk akal. Ia menyalurkan rasa ingin tahu yang tidak menyenangkan kami kepada saluran positif yang menyokong citarasa tempatan kami, dan ia menggalakkan kebanggaan tempatan kami.”

keluaran singapura

data pengeluaran sdy

totobet net sidney

keluaran hk kemarin malam

keluarann hk