Pegawai Ukraine berkata, Rusia mengalami kerugian besar di tiga kawasan panas di sepanjang barisan hadapan
slot online

Pegawai Ukraine berkata, Rusia mengalami kerugian besar di tiga kawasan panas di sepanjang barisan hadapan

Pegawai Ukraine berkata tentera Rusia telah meneruskan pengeboman mereka di seluruh wilayah Donetsk, dengan lebih daripada 200 serangan terhadap kawasan Bakhmut sahaja dalam tempoh 24 jam yang lalu – tetapi mereka mendakwa Rusia kehilangan ratusan lelaki sehari di barisan hadapan.

Bandar timur Bakhmut kekal sebagai “fokus serangan utama musuh,” menurut Serhii Cherevatyi, jurucakap Kumpulan Timur angkatan tentera.

Cherevatyi berkata adalah sukar untuk mengetahui sama ada intensiti serangan Rusia di sekitar Bakhmut semakin berkurangan kerana faktor seperti cuaca, putaran unit atau rizab yang dibawa ke hadapan oleh Rusia.

Bagaimanapun, beliau berkata taktik Rusia kekal sama dengan kumpulan taktikal kecil “berusaha melemahkan pertahanan kami.” Beliau berkata tentera dari kumpulan upahan Wagner berada berhampiran Bakhmut, dengan tentera Rusia menyediakan bala bantuan jika perlu.

“Kita tumbangkan mereka. Malah, tidak akan ada lagi pejuang Wagner dalam masa yang singkat jika mereka meneruskan dinamik yang sama,” kata Cherevatyi.

Cherevatyi membuat perbezaan antara pertempuran untuk Bakhmut dan pertempuran di tempat lain. Dia berkata lebih jauh ke utara, Wagner kurang dalam bukti sekitar Lyman dan Kupyanskdi mana tentera Rusia tetap, disokong oleh militia Luhansk, telah melakukan lebih daripada 400 serangan sepanjang hari lalu.

“Tugas utama sekarang adalah untuk menahan, untuk mengurangkan pasukan musuh, sementara unit sedang dilatih di Ukraine dan di luar negara, dilengkapi dengan peralatan pertahanan baharu, dan diselaraskan,” kata Cherevatyi.

Dalam dan sekitar bandar Avdiivkadi wilayah Donetsk, pengeboman sengit Rusia dan serangan udara berterusan terhadap pertahanan Ukraine.

“Sepanjang kami berada di bandar, terdapat letupan. Kami tidak nampak satu bangunan pun yang tidak rosak. Malangnya, masih ada orang awam di Avdiivka. Orang ramai tinggal di ruang bawah tanah,” kata jurucakap tentera Oleksiy Dmytrashkivskyi.

Tetapi beliau berkata ramai orang awam tidak mahu keluar, terutamanya warga emas, dan tiada bekalan elektrik di bandar itu sejak Mei tahun lalu.

Dmytrashkivskyi berkata bahawa Rusia cuba memintas bandar itu “dan serangan ini sentiasa disertai dengan tembakan. Semalam musuh berjaya melakukan 26 serangan dan mengalami kerugian yang agak ketara. Lebih 100 orang terbunuh dan lebih 240 cedera,” dakwanya. “Pada siang hari, mereka menyerang dengan bantuan pesawat, artileri dan tenaga manusia. Mereka mengalami kerugian besar dalam tenaga kerja dan peralatan.”

toto bet singapura

pengeluaran sdy

sidney totobet hari ini

bukaan hongkong

pengeluaran sgp hari ini