Penyelamat gunung Lake District memanggil untuk menyelamatkan pejalan kaki daripada cendawan ajaib
slot online

Penyelamat gunung Lake District memanggil untuk menyelamatkan pejalan kaki daripada cendawan ajaibCNN

Penyelamat gunung di Daerah Tasik UK dipanggil untuk membantu pejalan kaki yang menjadi tidak sihat selepas mengambil cendawan ajaib.

Pasukan Penyelamat Gunung Keswick telah dimaklumkan kepada “kumpulan lelaki dewasa muda” yang mabuk dengan beberapa panggilan daripada orang yang lalu lalang pada hari Sabtu, organisasi yang diketuai sukarelawan itu melaporkan.

Sebelas penyelamat telah dihantar ke pasukan yang kelihatan keliru di kawasan Stoneycroft, Newlands dan Seathwaite di taman negara di barat laut England.

“Dua dalam kumpulan itu berasa tidak sihat termasuk pemandu dalam parti,” kata penyelamat dalam log mengenai kejadian itu di laman web mereka.

“Mangsa dibawa turun dan diberi nasihat oleh pasukan perubatan mengenai masa perjalanan mereka,” kata siaran itu, yang mendedahkan bahawa ia mengambil masa dua jam untuk menyelesaikan insiden itu.

Tapak Warisan Dunia UNESCO, Lake District ialah taman negara terbesar di England. Laman web rasmi taman itu memberi amaran kepada pelawat bahawa terdapat beberapa bahaya utama, selain cuaca ekstrem, yang perlu diketahui oleh pelawat, termasuk kawasan pergunungan yang kasar dan lasak.

Sukarelawan tidak dibayar dari pasukan penyelamat gunung berada di tangan 24 jam sehari, 365 hari setahun, “dalam semua cuaca,” menurut laman webnya.

Risalah yang dikeluarkan oleh Persatuan Gunung Mencari dan Menyelamat Daerah Tasik menasihatkan pelawat supaya kekal selamat dan bijak semasa menerokai rantau ini.

Ia menyatakan: “Penyelamat gunung akan sentiasa bertindak balas terhadap kecemasan tetapi banyak panggilan ‘boleh dielakkan dengan persediaan yang betul’ dan berpotensi untuk menjejaskan kecemasan lain yang mengancam nyawa.”

Cendawan ajaib – yang bahan aktifnya adalah psilocybin – terkenal dengan kesan halusinogennya.

Dalam beberapa tahun kebelakangan ini terdapat peningkatan jumlah penyelidikan tentang potensi manfaat psilocybin apabila merawat gangguan mental. Walau bagaimanapun, kompaun itu kekal sebagai ubat Kelas A di UK.

singapura totobet net

lihat pengeluaran sydney

totobet data sydney

totobet data hongkong

pengeluaran singapura