Percubaan ski Gwyneth Paltrow: Kesaksian hari ke-3 termasuk ahli neuropsikologi dan anak perempuan plaintif
slot online

Percubaan ski Gwyneth Paltrow: Kesaksian hari ke-3 termasuk ahli neuropsikologi dan anak perempuan plaintifCNN

Keterangan Khamis dalam perbicaraan mengenai kemalangan ski 2016 yang melibatkan Gwyneth Paltrow bermula dengan keterangan pakar neuropsikologi klinikal yang merawat lelaki yang menyaman aktres itu.

Alina K. Fong memberi keterangan melalui pemendapan rakaman video tentang penjagaan yang diberikannya kepada Terry Sanderson, 76, yang telah menuduh Paltrow merempuhnya dan menyebabkan dia mengalami kecederaan berpanjangan dan kerosakan otak semasa mereka berdua bermain ski pada larian pemula di atas gunung Utah pada Februari 2016.

Fong berkata dia pertama kali melihat Sanderson pada Mei 2017 dan menyifatkan dia mengadu tentang “berbilang simptom,” termasuk isu kognitif, keletihan, perubahan mood dan personaliti, sakit dan sakit kepala.

“Pada masa saya melihatnya, dia bergelut dengan gejala gegaran ini selama hampir satu setengah tahun,” katanya memberi keterangan.

Sanderson dan Paltrow telah dikunci dalam pertempuran undang-undang selama tujuh tahun.

Dalam dokumen mahkamah yang diperolehi oleh CNN, Sanderson menyatakan bahawa semasa bermain ski di Deer Valley Resort, Paltrow didakwa “tergelincir di luar kawalan … menjatuhkannya dengan kuat, menjatuhkannya, dan menyebabkan kecederaan otak, dan empat patah tulang rusuk dan kecederaan serius lain. ”

Paltrow memfailkan saman balas terhadap Sanderson, seorang pesara optometris, mendakwa bahawa dia meluncur ke arahnya.

Menurut saman balas Paltrow, dia “sedang menikmati bermain ski bersama keluarganya bercuti di Utah, apabila Plaintif – yang menaiki bukit dari Cik Paltrow – membajak punggungnya. Dia mengalami ‘pukulan badan’ penuh. Cik Paltrow marah kepada Plaintif, dan berkata demikian. Plaintif memohon maaf. Dia terkejut dan kecewa, dan berhenti bermain ski untuk hari itu walaupun hari itu masih pagi.”

Semasa pemeriksaan balas, peguam Paltrow James Egan menyoal Fong sama ada kemungkinan gejala Sanderson mungkin disebabkan oleh sesuatu selain daripada kemalangan itu.

“Apa-apa boleh tetapi tidak mungkin,” jawab Fong.

Anak perempuan tengah Sanderson, Polly Sanderson Grasham, 49, memberi keterangan bahawa sebelum kemalangan itu bapanya adalah “orang yang suka pergi.”

“Saya fikir orang akan menggambarkannya sebagai penyayang yang menyeronokkan, sangat suka berkawan, pastinya ekstrovert,” katanya. “(Dia) menikmati orang ramai, menari, aktiviti luar.”

Sebagai keterangan bahawa ada kalanya menjadi emosi, Sanderson Grasham, yang tinggal di Coeur d’Alene, Idaho, berkata setahun setengah selepas nahas itu, dia menyedari “kelajuan pemprosesan” bapanya kelihatan berubah.

Dia menggambarkan pernah melihat dia duduk di kerusi di tepi tingkap di rumahnya dan berkata dia “hampir menjangkakan air liur keluar dari mulutnya.”

“Pertama sekali, dia tidak bertunang dengan sesiapa pun,” katanya. “Dia telah membawa dirinya ke sudut terpencil. Itu adalah tamparan sebenar pertama saya apabila ada sesuatu yang tidak kena.”

Sanderson Grasham kemudiannya berkata bapanya adalah “lelaki berprinsip” dan dia percaya bahawa dia mahu “seseorang sekurang-kurangnya meminta maaf atau mengakui atau bertanggungjawab atas keputusan mereka pada hari itu.”

Sanderson pada mulanya menyaman Paltrow sebanyak $3.1 juta dolar, tetapi kemudian meminda aduannya dan kini menuntut lebih daripada $300,000 sebagai ganti rugi, menurut dokumen mahkamah.

Paltrow menuntut ganti rugi $1, serta yuran peguam.

Richard Boehme, seorang jurutera bioperubatan, juga memberi keterangan melalui pemendapan rakaman video pada hari Khamis sebagai saksi pakar.

Boehme memberi keterangan bahawa dia percaya kecederaan yang dialami Sanderson pada tulang rusuknya mungkin hanya akibat dipukul dari belakang.

Sanderson dijangka mengambil pendirian pada hari Jumaat, peguamnya memberitahu hakim pada Khamis.

Paltrow, yang juga ditetapkan untuk memberi keterangan pada hari Jumaat, hanya akan mengambil pendirian “jika ada masa,” kata peguam Sanderson.

keluaran result sgp

pengeluaran sdypengeluaran sydneypengeluaran sidney

totobet data sydney

hasil hongkong tadi malam

sgp totobet