Plat lesen paling mahal di dunia dijual pada harga  juta
slot online

Plat lesen paling mahal di dunia dijual pada harga $15 juta

Ditulis oleh Issy Ronald, CNN

Sebuah plat lesen telah dijual pada harga 55 juta dirham ($15 juta) yang menarik di lelongan amal di Dubai, dengan harga yang dikatakan penganjur Emirates Auction sebagai harga rekod dunia.
Hanya membaca “P7,” plat solek itu memecahkan rekod sebelumnya yang dimiliki oleh Saeed Abdul Ghaffar Khouri yang membeli plat lesen pada harga 52.2 juta dirham ($14.2 juta) pada Februari 2008 di lelongan yang dianjurkan oleh syarikat yang sama.

CNN telah menghubungi Guinness World Records untuk pengesahan rekod baharu itu tetapi tidak segera menerima maklum balas.

Hasil jualan akan diberikan kepada “Satu Billion Meals” — kempen yang dikendalikan oleh Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum, pemerintah Dubai dan Perdana Menteri UAE, untuk membantu komuniti yang terdedah di seluruh dunia semasa bulan suci Ramadan – – rumah lelong itu menambah. Jualan itu berlaku awal bulan ini.

Plat lesen juga dijual pada harga 2,950,000 dirham ($800,000) dan 140,000 dirham ($38,000) pada lelongan yang diadakan di Four Seasons Hotel Jumeirah.

Plat lesen itu dijual sebagai sebahagian daripada lelongan amal. Kredit: Daripada Emirates Auction/Twitter

Secara keseluruhannya, lelongan itu menaikkan lebih 71 juta dirham ($19.3 juta) untuk kempen itu, lapor akhbar kendalian negara UAE WAM.

Harga untuk plat lesen solek biasanya berjalan jauh lebih murah di Amerika Syarikat, walaupun ia berbeza dari negeri ke negeri.

Di Virginia, plat diperibadikan berharga $10 setahun sebagai tambahan kepada pendaftaran kenderaan dan yuran plat khas, manakala di New York ia berharga $31.25 setiap tahun, serta yuran permulaan $60.

Tetapi masih terdapat plat yang sama mahalnya, seperti plat lesen Delaware yang memperoleh lebih daripada $400,000 pada lelongan pada 2018. Sementara itu, plat lesen “New York” dan Volvo yang dilampirkan telah dijual dengan harga $20 juta tag selama lebih daripada dua tahun.

keluaran singapura

pengeluaran sdney

totobet data sidney

hongkong malam ini keluar

sgp138