Rekap ‘Succession’ Musim 4 Episod 4: ‘The Aftermath’ menemui jenaka gelap dalam keluar Logan (SPOILERS)
slot online

Rekap ‘Succession’ Musim 4 Episod 4: ‘The Aftermath’ menemui jenaka gelap dalam keluar Logan (SPOILERS)

Nota Editor: Yang berikut mengandungi spoiler utama tentang episod keempat musim keempat “Succession’s”, “Honeymoon States”.CNN

Selepas kejutan datang, gegaran susulan, kekosongan kuasa, dan mungkin yang paling ketara dan mengagumkan, ketawa, ketika “Penggantian” berputar untuk menghadapi kehidupan selepas Logan Roy, dalam episod yang akhirnya meletakkan tajuk rancangan HBO menjadi penuh bunga.

Kematian Logan Roy secara tiba-tiba menyebabkan anak-anak dan orang bawahannya yang sudah dewasa berebut-rebut, dengan masing-masing kelihatan dengan rendah hati menawarkan diri untuk mengisi kekosongan, sambil risau tentang bagaimana pelbagai calon akan bermain dengan lembaga pengarah syarikat.

Pada masa yang sama, mereka meratapi sosok yang lebih besar daripada nyawa yang telah mereka hilangkan, dengan mengambil kira bahawa dia telah memperlakukan ramai daripada mereka dengan buruk. Dan jam keempat juga menandakan kepulangan isteri Logan, Marcia (Hiam Abbass), dalam apa yang dirasakan seperti “Marcia Strikes Back,” manakala teman wanitanya yang sekarang dan jauh lebih muda, Kerri (Zoe Winter), ditunjukkan pintu secara terus terang. (Yang terakhir ini membangkitkan kenangan muzikal “Evita,” apabila watak tajuk memikat perempuan simpanan Peron, yang menyanyi tentang beg pakaian lain di dewan lain.)

Lebih daripada segala-galanya, episod itu menekankan betapa kejamnya “Succession” boleh jadi, dengan Shiv (Sarah Snook) membaca obituari bapanya dan merenung, “Ayah terdengar menakjubkan. Saya ingin bertemu ayah,” manakala adik-beradik Kendall (Jeremy Strong) dan Roman (Kieran Culkin) menterjemah bahasa itu dengan lucu, dengan merujuk kepada Logan sebagai “seorang lelaki pada zamannya” menyamai “perkauman”.

Episod itu juga mempamerkan para eksekutif di Waystar Royco, yang tidak selesa tertanya-tanya apa yang perlu dilakukan dengan dokumen yang merangkumi bukan sahaja hasrat selepas kematian Logan tetapi nota tulisan tangan yang nampaknya menyatakan siapa yang dia mahu menggantikannya. Mereka bergurau, lemah, tentang melemparkan kertas di dalam tandas, sambil menjelaskan dengan jelas betapa mereka benar-benar ingin melemparkan kertas itu di dalam tandas.

Semua pisau keluar, dengan Carl (David Rasche) menghina Tom (Matthew Macfadyen) secara kejam, hampir tidak bersembunyi di sebalik fakta bahawa dia mengemukakan keraguan tentang masa depan Tom sebagai hipotesis.

Di tengah-tengah itu, walaupun, terdapat juga detik-detik manusia, dengan Kendall yang diseksa menyatakan perasaannya yang bercanggah kepada eksekutif Waystar Frank (Peter Friedman) dengan berkata, “Dia membuat saya membencinya, dan dia mati. Aku rasa macam dia tak suka aku. Saya kecewakan dia.”

“Penggantian” juga menggariskan kerapuhan bukan sahaja kehidupan, tetapi warisan korporat, dengan orang perhubungan awam membincangkan cara memutar dan mengurangkan penglibatan Logan pada tahun-tahun kemudiannya sebagai cara untuk menaik taraf syarikat dan harga sahamnya – satu manuver bahawa Kendall akhirnya dan secara sembunyi-sembunyi meluluskan, menyimpulkan bahawa ia adalah tindakan bijak dan kejam yang akan dilakukan oleh bapanya.

Persoalan penggantian juga nampaknya mengancam keharmonian yang dicapai oleh Kendall, Shiv dan Roman sebelum keluar Logan, dengan Shiv ditinggalkan sebagai wanita ganjil dalam rancangan untuk mengisi kerusi CEO yang cukup lama untuk menutup jualan kepada GoJo. Kepercayaan tidak datang dengan mudah dalam dunia pencipta siri Jesse Armstrong, dan apabila Shiv berkata, “Saya perlu membasahi paruh saya,” jaminan daripada abang-abangnya jelas meninggalkan kesan betapa mudahnya paruh itu boleh bengkok keluar dari sendi.

Akhirnya, selepas operasi tertinggi episod sebelumnya, siri ini berjaya mengubah halaman daripada kesedihan kepada urutan perniagaan seterusnya. Dan itu juga, seperti yang dikatakan oleh Kendall mengenai Logan dan kebocoran PR “ayah jahat”, adalah “apa yang akan dia lakukan.”

data result singapura

sydney hari ini

totobet sidny

pengeluaran angka hk

singapura totobet