Seorang pegawai ditembak di kepala semasa konfrontasi dengan penembak, kata polis
slot online

Seorang pegawai ditembak di kepala semasa konfrontasi dengan penembak, kata polis

Presiden Joe Biden mengecam insiden tembakan beramai-ramai terbaru kelmarin di sebuah bank di Louisville, Kentucky, di mana empat orang terbunuh dan lapan yang lain cedera.

“Sekali lagi, negara kita berkabung selepas tindakan keganasan senjata api yang tidak masuk akal – Jill dan saya berdoa untuk nyawa yang terkorban dan terjejas akibat tembakan hari ini. Terlalu ramai rakyat Amerika membayar harga tidak bertindak dengan nyawa mereka. Bilakah Republikan dalam Kongres akan bertindak untuk melindungi komuniti kita?” Biden berkata dalam tweet menandakan reaksi pertamanya terhadap tembakan itu.

Realiti semasa Kongres yang berpecah menjadikan tindakan perundangan tambahan sangat tidak mungkin.

Dalam kenyataan kedua mengenai penembakan itu, presiden sekali lagi menyeru Republikan untuk apa yang dikatakannya sebagai kekurangan tindakan untuk melindungi masyarakat.

Biden berkata “majoriti kuat rakyat Amerika” mahukan sejenis pembaharuan keselamatan senjata api. Dia menyeru perkara seperti memerlukan penyimpanan senjata api yang selamat, pemeriksaan latar belakang dan perubahan apabila pengeluar senjata boleh didapati bertanggungjawab.

“Sebaliknya, dari Florida ke Carolina Utara ke Dewan Perwakilan AS, kami telah melihat pegawai Republik menggandakan bil berbahaya yang menjadikan sekolah, tempat ibadat dan komuniti kami kurang selamat. Ia tidak wajar, ia melulu, dan terlalu ramai rakyat Amerika membayar dengan nyawa mereka,” kata presiden itu.

resul sgp.

pengeluaran sydney hari ini

toto bet sdy

hk yang keluar

singapura totobet