Tiger Woods menarik diri daripada Masters kerana kecederaan
slot online

Tiger Woods menarik diri daripada Masters kerana kecederaanCNN

Tiger Woods tidak akan menyambung pusingan ketiganya di Augusta National Ahad selepas juara Masters lima kali itu menarik diri daripada kejohanan itu kerana kecederaan kaki.

Menyiarkan pada Twitter, Woods berkata: “Saya kecewa terpaksa WD pagi ini kerana memburukkan semula plantar fasciitis saya. Terima kasih kepada peminat dan kepada @TheMasters yang telah menunjukkan kasih sayang dan sokongan kepada saya. Semoga berjaya kepada pemain hari ini!”

Pemain golf yang hebat itu mengalami permulaan yang buruk pada pusingan ketiganya dan bunyi klakson, yang membawa hari ketiga The Masters berakhir awal Sabtu, mungkin menjadi muzik di telinganya.

Pada hari Sabtu yang sejuk dan lembap, dengan hujan yang turun, Woods boleh dilihat terpincang-pincang di lubang ke-17. Apabila penganjur menganggap bahawa hujan berterusan menyebabkan kursus tidak dapat dimainkan, Woods tamat sembilan perlawanan untuk kejohanan dan enam lebih untuk pusingan.

Sebelum perlawanan dijadualkan bermula Ahad, penganjur kejohanan mengumumkan Woods telah menarik diri kerana kecederaan. Woods kemudian mendedahkan ia adalah plantar fasciitis – keradangan tisu yang menyebabkan sakit pada tumit.

Woods mengalami kecederaan parah di kaki dalam kemalangan kereta pada 2021 dan selama bertahun-tahun telah menjalani beberapa pembedahan di belakangnya.

Pemenang utama 15 kali itu hanya bermain secara kompetitif sekali musim ini dan dalam pembinaan kejohanan memberitahu wartawan bahawa dia tidak bermain atau berlatih lagi.

“Saya tidak bermain seberapa banyak kejohanan, dan saya tidak banyak berlatih. Saya terhad dalam apa yang boleh saya lakukan,” katanya, menurut Reuters.

Tetapi dia telah mempamerkan semangat dan ketabahan seperti biasa untuk meneruskan hari Sabtu, walaupun harapan untuk memenangi jaket hijau keenam sudah lama pudar.

Soalan kini akan ditanya sama ada Woods akan bermain di acara berprestij itu lagi selepas dia mencadangkan minggu lalu bahawa ini mungkin penampilan terakhirnya di Augusta dan mengakui bahawa dia mengalami kesakitan yang “berterusan” semasa pusingan pembukaan pada hari Khamis.

“Saya tidak tahu berapa ramai lagi (Sarjana) yang saya ada dalam diri saya,” katanya sebelum kejohanan bermula.

Bermula di lubang ke-10, ketika penganjur cuba menyelesaikan sebanyak mungkin permainan selepas pusingan kedua digantung pada hari Jumaat kerana cuaca buruk, Woods memulakan pusingan ketiganya dengan bogey.

Baik keadaan mahupun bentuknya tidak bertambah baik selepas itu. Satu lagi bogey pada ke-14 dan bogey berganda pada ke-15 dan ke-16 meninggalkan papan pendahulu berusia 47 tahun dengan markah terburuk pada hari itu.

Dia mempunyai sedikit masa untuk menikmati pemotongan di Augusta untuk rekod yang menyamai rekod ke-23 berturut-turut, memulakan pusingan ketiganya beberapa jam selepas menamatkan pusingan kedua.

resul sgp

minta pengeluaran sidney

toto sdy

angka hk keluar malam ini

data sgp