ulasan Creative Pebble 2.0 |  CNN Digariskan
slot online

ulasan Creative Pebble 2.0 | CNN Digariskan

Pembesar suara komputer ialah wira dunia audio yang tidak didendang, dengan patuh mengeluarkan audio yang selalunya lebih baik daripada pembesar suara yang kadangkala teruk secara agresif terbina dalam pada monitor, desktop atau komputer riba anda, walaupun pada tahap bajet. Jika anda telah menggunakan komputer cukup lama, anda akan mengetahui jenama Creative — mereka bertanggungjawab ke atas kad bunyi Sound Blaster yang membolehkan ramai daripada kita mendengar suara halus Duke Nukem, letupan senapang patah di Doom dan skor orkestra Star Wars yang hebat dengan MIDI dalam TIE Fighter. Beberapa minggu yang lalu saya mengambil sepasang pembesar suara komputer bajet syarikat — Creative Pebble 2.0, tepatnya.

Walaupun mereka tidak mengambil bahagian untuk senarai pembesar suara komputer terbaik kami, anda boleh melakukan lebih teruk jika anda mencari set stereo pemacu harian yang kukuh dan kecil untuk mesin desktop anda.

Creative Pebble 2.0 memberikan peningkatan yang bagus daripada pembesar suara terbina dalam komputer anda dengan harga yang murah, semuanya dalam reka bentuk yang menarik dan padat yang mudah untuk dimasukkan ke dalam sebarang persediaan.

Selepas bertahun-tahun memiliki iMac dan berpuas hati dengan pembesar suara terbina dalam yang digunakan Apple, akhirnya saya memutuskan untuk menaik taraf kepada desktop tanpa kepala yang sebenar. Malangnya dan tidak menghairankan, pembesar suara dalam Mac Studio adalah kejam untuk apa-apa selain daripada memainkan bunyi sistem. Tetapi saya tidak memerlukan lebih daripada itu untuk pembesar suara komputer. Untuk sebahagian besar, saya menggunakan komputer saya untuk menulis, dan jika saya mendengar lagu semasa saya menulis, saya pasti akan terganggu oleh permintaan otak pemuzik saya untuk memainkan bahagian belakang untuk mendengar bagaimana pemain gitar melakukan sesuatu, atau untuk mencerna lagu. perubahan masa yang aneh. Jika saya mengambil berat tentang filem atau rancangan, saya mahu menontonnya di TV saya. Dan jika saya akan bermain permainan, saya lebih suka menggunakan fon kepala.

Maksudnya, semasa saya mencari set pembesar suara, saya hanya mahukan sesuatu yang murah yang bunyinya bagus, kelihatan bagus dan tidak memakan ruang meja yang berharga. Beberapa panduan membeli menunjukkan saya kepada Creative Pebble 2.0. Ia seolah-olah memenuhi keperluan saya dengan cukup baik, terdiri daripada dua pembesar suara kecil dengan rupa yang mengingatkan elemen lebih luas reka bentuk abad pertengahan. Apa yang saya tidak jangkakan ialah mereka sebenarnya kedengaran sangat bagus untuk wang itu.

Jika anda sedang mencari sesuatu dengan bass guttural yang cukup kuat untuk memenuhi bilik besar, Creative Pebble 2.0 mungkin bukan yang anda perlukan. Tetapi sebaliknya, Creative Pebble 2.0 mungkin merupakan pembesar suara desktop yang sempurna untuk sesiapa sahaja yang mencari perkara yang saya nyatakan di atas. Bunyi mereka jujur ​​dan mudah — tiada audio pengiraan mewah di sini. Mereka tidak akan menggetarkan meja anda, tetapi ia juga tidak berbunyi seperti tin tin.

Memang, mereka tidak sesuai untuk segala-galanya. “Saya Masih Berdiri” oleh Elton John terasa seperti pintu perangkap dibuka di bawahnya dan semua bahagian bawahnya dibuang, manakala “Wheel in the Sky” Journey boleh kelihatan berlumpur apabila vokal berbunyi. Tetapi untuk muzik lain , penceramah kecil Creative menunjukkan dinamik yang mengagumkan. “Jelly Roll” versi Charles Mingus ialah lagu ringkas yang menipu daripada album jazz yang menyeronokkan yang penuh dengan pemuzik yang berteriak di latar belakang, bahagian tanduk yang disegerakkan, kerja berus jerat yang halus dan bes yang menampar — pembesar suara dengan setia menghasilkan semula semua itu, tidak pernah menghancurkan mana-mana butiran kecil yang menyediakan suasana menenangkan yang membuatkan saya paling hampir tertidur semasa dalam perjalanan dengan band yang pernah saya uruskan.

Kerikil dalam pembentukancnnu

Di samping fakta bahawa bunyinya bagus, saya suka reka bentuk Creative Pebble yang ringkas dan berfungsi. Ia dikuasakan oleh port USB komputer anda atau penyesuai dinding USB 5 watt yang tidak disertakan, memberikannya serba boleh sebagai pembesar suara komputer riba, sambil menyelamatkan anda daripada merangkak di bawah meja anda dan menangkap jalur kuasa tersembunyi untuk kegunaan desktop. Ia bersudut ke atas pada sudut 45 darjah, yang membolehkan saya menghalakannya melepasi kepala saya untuk rendaman stereo yang ideal. Terdapat tombol kelantangan tunggal, dan di bahagian belakang, kabel keluar talian 4 kaki terbina dalam dengan bicu audio 3.5mm untuk dipalamkan ke dalam port fon kepala komputer anda. Di antara mereka, kabel 3.9 kaki membolehkan banyak permainan untuk penyebaran yang luas. Akhir sekali, kurang daripada 5 inci dalam mana-mana dimensi, ia sesuai dengan kemas dalam sebarang persediaan yang terhad ruang.

Creative menjual versi lain pembesar suara ini, termasuk $50 Creative Pebble Plus, yang menambahkan subwufer pada campuran, dan $60 Creative Pebble Pro, yang menggunakan USB-C untuk kuasa dan mempunyai mikrofon terbina dalam dan lampu RGB di bahagian bawah. . Jika anda mahukan tawaran yang lebih baik sedikit daripada itu, pilihan bajet teratas kami secara keseluruhan ialah pembesar suara stereo 2.1 Cyber ​​Acoustics CA3090 dengan subwufer, yang merupakan barang lama tetapi saya boleh jamin, setelah menggunakan set itu selama hampir sedekad. Untuk wang saya, saya jarang lebih gembira dengan alat yang saya belanjakan $20 berbanding dengan Pebble 2.0. Ia hampir berasa seperti melarikan diri dengan sesuatu.

data result singapore

pembukaan sydney

sydney totobet

indo hk

data sgp