Universiti Langston membatalkan lebih daripada .5 juta daripada baki pelajar
slot online

Universiti Langston membatalkan lebih daripada $4.5 juta daripada baki pelajarCNN

Universiti Langston mengumumkan minggu ini ia akan menjelaskan baki pelajar untuk kali kedua dalam beberapa tahun kebelakangan ini untuk “mengurangkan beban” mereka yang mendaftar di sekolah itu.

Lebih daripada $4.5 juta hutang pelajar telah dibatalkan di universiti hitam sejarah di Oklahoma, kata Presiden Langston Kent J. Smith Jr. dalam surat kepada komuniti universiti pada hari Rabu.

Inisiatif itu menjadikan jumlah hutang yang dijelaskan oleh universiti kepada lebih daripada $9.2 juta sejak dua tahun lalu. Pada 2021, pegawai Langston menjelaskan hutang $4.6 juta, menurut universiti itu.

“Sepanjang wabak itu, institusi kami telah mencari cara untuk mengurangkan beban dan menghapuskan halangan untuk menyelesaikan ijazah untuk pelajar kami,” kata Smith dalam suratnya.

Untuk membolehkannya, pegawai universiti menggunakan pembiayaan daripada Tabung Bantuan Kecemasan Pendidikan Tinggi, program kerajaan persekutuan yang ditubuhkan pada 2020 untuk menyokong kewangan institusi akademik melalui wabak Covid-19, menurut Smith.

Inisiatif bantuan akan menjejaskan pelajar yang mendaftar sepanjang semester musim panas 2022, musim luruh 2022 dan musim bunga 2023, kata Smith. Ia termasuk “pelajar yang tidak mendaftar di institusi pada masa ini” serta pelajar dengan “sebarang pegangan yang menghalang mereka daripada menerima transkrip rasmi kerana baki,” tulis Smith.

Dalam satu kenyataan kepada CNN, Universiti Langston berkata pegawai sekolah melihat peluang untuk menghapuskan halangan dan membantu pelajarnya, yang kebanyakannya adalah pelajar kolej generasi pertama. Terdapat 1,900 pelajar sarjana dan siswazah mendaftar pada semester musim gugur 2022, menurut universiti itu.

“Semua pelajar kami dan keluarga mereka berkorban untuk menghadiri kolej dengan matlamat memperoleh ijazah,” kata universiti itu dalam kenyataan itu. “Kami melihat peluang untuk menghapuskan halangan lain dengan memilih untuk mengarahkan sebahagian daripada dana geran HEERF institusi kami untuk menyokong pelajar kami.”

Walaupun tidak jelas berapa ramai pelajar yang terjejas oleh inisiatif pelepasan hutang, beberapa pelajar yang bakinya telah dijelaskan memberitahu CNN bahawa ia adalah “berkat”.

London Brookins, seorang junior jurusan pemasaran perniagaan dan kejururawatan, berkata $12,000 telah dikeluarkan daripada bakinya minggu ini.

“Ramai orang gembira sejak beberapa hari lalu. Kami telah hadir dan meraikannya,” kata Brookins. “Ramai orang mendapati banyak tekanan cuba memikirkan cara untuk membayar sekolah dan kembali.”

Ia adalah “berkat dari atas” dan ia telah menghilangkan banyak tekanan dari bahunya, kata Brookins, yang baki pelajarnya sebelum ini dibersihkan pada 2021.

Rebecca Gambor berkata dia segera menghubungi ibunya awal minggu ini apabila $4,000 dikeluarkan daripada bakinya. Pelajar tahun kedua dalam jurusan kewartawanan penyiaran berkata ibunya mengambil pekerjaan tambahan untuk membantunya membayar yuran pengajian.

“Saya suka dia tidak perlu bekerja keras untuk saya dan wang itu boleh pergi ke tempat lain,” kata Gambor.

Universiti Langston adalah antara beberapa Kolej dan Universiti Hitam Bersejarah yang telah menggunakan pembiayaan persekutuan untuk menjelaskan hutang pelajarnya untuk meringankan beban kewangan pelajar Kulit Hitam yang terjejas secara tidak seimbang oleh wabak itu.

Pada 2021, Universiti Clark Atlanta berkata ia menerima sejumlah besar sokongan di bawah Dana Bantuan Kecemasan Pendidikan Tinggi CARES Act, yang membenarkannya membantu pelajar.

toto sgp result

toto sydney

totobet net sidney

toto bet hk

singapura totobet